avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil ipotecat cu mentiune de ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil ipotecat cu mentiune de urmarire imobil in CF

Buna seara,
Eu impreuna cu sotul am achizitionat o garsoniera prin programul prima casa la care mai avem de achitat 20 de ani. Sotul meu a fost implicat int-un proces prin care are de plata catre fostul angajator o suma de aprox. 40.000 euro (este vorba de un proces in care a/u fost implicati mai multi angajati iar suma a fost calculata la total, fiind singurul care are ceva pe numele lui a fost singurul care a primit documente cu privire la restituirea intregii sume) Am primit acum cateva zile o somatie de la biroul executor prin care e informat ca trebuie sa achite intreaga suma si faptul ca înafara de ipoteca care era inscrisa in cartea funciara pentru banca si FNGCIMM apare si o urmarire a imobilului cu privire la suma de 40.000 euro. Daca divortam si facem partaj, eu preiau plata ratelor (care pana acum doar eu le-am achitat)si implicit si imobilul, se poate sterge urmarirea respetiva din cartea funciara? As putea sa il despagubesc eu pentru suma care s-a achitat acum din credit iar partea respectiva sa mearga la executor? Sau înscrierea in cartea funciara ar ramane in continuare? In cazul in care platesc in continuare ratele dupa achitarea creditului peste 15-20 de ani pot sa scoata casa la vanzare?| eu o sa imi primesc cota parte de 1/2 din ea avand in vedere ca suntem coproprietari ? Sau este mai bine sa nu mai achit nimic si sa scoata banca casa la licitatie si sa se achite creditul din banii recuperati de ei din licitatie. Ce ma sfatuiti sa fac? sa incerc sa il dau in plata creditul cu garsoniera?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Andreea19812012, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 17 Ianuarie 2018
Fiind luat cu prima casa, nu il puteti da in plata.
Faceti partajul si chemati si creditorul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)