avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate cultura

Activitate cultura

Discuție TVA
O asociatie neplatitor de Tva ( Romania ), care a solicitat cod special de Tva pentru achizitii intracomunitare de servicii a beneficiat servicii artistice de la un furnizor din Ungaria, care de asemenea nu este platitor de Tva, dar detine un cod special de TvA.
Factura a fost emisa cu cod valabil de Tva ( cod special ) al furnizorului fara Tva.
Asociatia este obligata sa plateasca Tva in Romania, sau nu?
O Asociatie De Dezv. Intercomunitara , persoana juridica de drept privat si de utilitate publica poate desfasura activitati economice?
O asociatie de dezv. intercomunitara a fost infiintata cu scopul pt promovarea si dezv.potentialului, actiunilor  culturale intr-o zona, si exploatarea, intretinerea imobilului Casei de Cultura. Imobilul a fost dat in folosinta gratuita cu Contract Comodat de catre un membru UAT. Asociatia da in chirie salile (birouri, sali spectacole) aflate in incinta imobilului pt activitati economice si culturale contracost. Intrebarea mea este ca veniturile din chiriile facturate, care au fost folosite pt.activitati culturale se incadreaza sau nu in venituri impozabile? Astept raspunsul Dvs.in cel mai scurt timp posibil.