avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Sirean

Activitate Dana Sirean

Bună ziua,

Vă rog să-mi spuneți dacă de amnistia fiscală actuală beneficiază și PFA-urile care au realizat venituri (sub minim pe economie) în perioada 2007-2012 și nu au optat pentru plata asigurărilor de sănătate.

Vă mulțumesc,
Dana Sirean
Bună ziua,
As dori un model NOTIFICARE bancară de închidere cont poprit de catre ANAF pt o presupusă datorie CAS neachitata ca PFA. Mentionez refuzul băncii de a închide contul până la stingerea datoriei si perceperea de taxa lunară in cuantum de 7 lei. Cunosc legislația în vigoare,dar consider că la încheierea contractului de colaborare cu banca am fost 2 parteneri ci nu un "menaje a trois". Am nevoie de această notificare pt reclamație la ANPC.

Multumesc
Dana Serediuc
Discuție PFA sau IF
La un PFA sau IF deschis in familie, atât soțul cât și soția trebuie să aibă statut de salariat? Dacă venitul realizat e sub salariul minim pe economie, există obligația plății asigurărilor sociale?
Buna seara. O OUG (79/2018) intrata in vigoare in 01.2018 se poate aplica retroactiv?
Buna seara. O poprire infiintata si in derulare pt un CASS neachitat ca PFA , radiat in 2012, se poate anula avand in vedere prevederile OUG 79/2017? Mentionez ca veniturile realizate ca PFA au fost mult sub nivelul salariului minim pe economie si nici contract cu Casa de sanatate nu am avut.
Discuție Cas pfa
Buna seara. Intrebarea mea este: o persoana fizica autorizata (pfa) mai este obligata la plata cas-ului in situatia in care venitul realizat este mai mic decat salariul minim pe economie?
Răspuns la discuția Suma poprita
Eu am calculat asa: 922-1065/2= 922-532=390 suma ce trebuie poprita. Aplicand procentul de 50% acestei sume rezulta 195 lei suma ce trebuie oprita din 922, deci "venitul" meu 922-195=727 lei. Gresesc?
Discuție Suma poprita
Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri executorii.