avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate ANDREEA 98

Activitate ANDREEA 98

Buna ziua.
De curand am descoperit, am vazut actele prin care C.E.C. in anul 1991 acorda suma necesara fratelui meu pentru a cumpara apartamentul pe care parintii l-au primit de la stat in 1975/le-a fost demolata casa.
- in baza contractului de vanzare-cumparare/1991, intre I.J.C.C.L.Buzau si fratele meu, unde la cumparator este trecut fratele, C.E.C. acorda, ca imprumut, suma necesara cumpararii apartamentului de catre fratele meu, parintii semnand agajamente de plata, fiind de acord sa li se retina direct de pe statul de plata - fratele neavand atunci venituri dar avea peste 20 de ani. -- practic s-au angajat ca vor plati ei in numele lui. intre timp apartamentul a fost achitat prin anul 2001 de parinti.
- in toata aceasta perioada si in prezent sunt mintit ca sunt trecut si eu pe contractul de vanzare-cumparare...... nu au vrut sa-mi arate si mie actele, mai mult, de la primarie in decizia de impunere pentru impozit (am reusit sa vad multe decizii din 2018 si mult inapoi - le ascundeau de mine, spunand sa-i cred pe cuvant) la impozitul pe apartament, la rol, apare doar numele fratelui si se specifica cota 100%, nr. prop.: 1
- in aceste conditii, unde este foarte clar ca apartamentul este in totalitate al fratelui meu (nici parintii cei care au achita practic apartamentul, nu sunt cota parte) eu care locuiesc cu parintii in apartament, am renovat in totalitate apartamentul, l-am modernizat (am crezut parinti cand spuneau ca apartamentul este cumparat pe numele la amandoi, eu si fratele --- M-AU MINTIT EFECTIV) mai am cea mai mica posibilitate sa-mi recuperez investitiile din acest apartament???
- cu parintii nu se poate discuta, ei spun ca trebuie sa-i cred pe ei pe cuvant si ca n-am incredere in vorbele lor??!
- i-am rugat, sa mergem, sa clarificam situatia dar refuza spunand ca este asa cum spun ei si ca cei de la primarie sunt niste pr....ti, ca doar ei au dreptate si este numai cum spun ei si sa-i cred pe ei, daca nu vreau atunci La Revedere !!!!
- nu le-am gresit cu absolut nimic parintilor, ba chiar intr-o perioada de timp l-am sustinut din foarte multe puncte de vedere chiar si financiar pe fratele meu, ba chiar cand am inceput sa am semne de intrebare asupra realitatii apartamentului am crezut in cuvantul lor, si am continuat sa modernizez apartamentul, unde de cele modernizate au benficiat in mod direct parintii mei, eu locuind in permanenta in apartament cu parintii (pentru modernizarea apartamentului sunt singurul care am investit sume foarte mari, nimeni nu a dat nici macar 1 leu, iar acum mi se spune ca am fost si sunt un prost, ca nu m-a obligat nimeni si ca nu o sa pot sa-mi iau nimic, ca totul este al lor .... daca am fost prost asta este !!!!
- Va intreb daca am cea mai mica posibilitate sa recuperez ceva o parte cat mai mica din investitiile mele in apartament, pentru anumite investitii inca mai am acte/chitante/documente clare pe numele meu...
Va multumesc, astept cu nerabdare raspuns.


Buna ziua.
- in situatia in care un student/20 de ani, care primeste pensie de intretinere, a fost angajat part-time doar 2 luni (noiembrie -decembrie 2017), acesta mai are dreptul la pensie de intretinere?
- stiu ca pierde dreptul la pensie in cazul in care de angajeaza dar nu stiu pe ce perioada se pierde acest drept....total sau doar pe perioada cat a fost angajat?
- unde trebuie sa ma adresez pentru a inceta plata pensiei, in acest caz, cumva Judecatoriei care a dat decizia de plata a pensiei de intretinere?
Va multumesc, TIBERIU.
P.S. mai mult de atat am aflat ca adolescentul nu mai frecventeaza cursurile facultatii si pierde vremea prin Bucuresti, pe banii ..........
Răspuns la discuția Incetare pensie de intretinere
26 de ani ....
Răspuns la discuția executare silita
va multumesc.
Buna ziua!
am cumparat un apartament prin credit bancar cu ipoteca, actele de vanzare au fost incheiate pe data de 26.01.2018, suma de 50.000 lei din surse proprii (25% din valoare apartament) iar 150.000 lei de la BCR prin credit ipotecar.
DI notar a redactat un act separat de actul de vanzare in care se specifica ca sunt de acord sa tin bunurile fostei proprietare pana la data de 15.02.2018, urmand ca aceasta sa plateasca cheltuielile de pana la aceasta data.
- in apartament de fapt locuieste fiul foste iproprietare iar la data la care ar fi trebuit sa-mi predea cheia cu apartamentul gol (15.02.2018) fosta proprietara invoca faptul ca nu poate sa se inteleaga cu fiul sau si nu poate sa-mi dea cheia pentru ca fiul refuza sa goleasca apartamentul
- cum trebuie sa procedez si care este ,,filmul-pasii de urmat ,, ?
- precizez ca am fost si la Politie si mi-au spus ca nu are ce sa-i faca !!!!
- am incercat in numeroase randuri sa obtin o data certa cand sa-mi dea cheia cu apartamentul gol, dar totul este in zadar!!!
- am discutat si cu fiul fostei proprietare, i-am mai acordat verbal 5 zile sa elibereze apartamentul (mama sa nu-mi mai raspunde la telefon )
- au trecut si cele 5 zile acordate verbal iar fiul sau nu a miscat nimic din apartament (am persoane ca ma anunta daca incepe sa goleasca apartamentul)
- fiul mai vrea sa stea - si refuza sa-mi spuna o data fixa cand elibereaza apartamentul - pentru ca spune el ca are o casa cumparata si o are in renovare la interior si ,,crede,, ca o sa plece cand o sa fie gata casa
- eu pana la data de 31.01.2018, am reziliat contractul de chirie iar pe 27.02.2018 trebuie sa eliberez apartamentul in care stau fara niciun fel de discutie din partea mea, proprietarul deja a inchiriat apartamentul incepand cu 01.03.2018
- fata de cele prezentate unde trebuie sa ma adresez daca cu vorba buna, sa ne intelegem omeneste, nu vrea nici fosta proprietara nici fiul
- pot sa cer daune pentru aceasta situatie neplacuta, precizez ca nu am unde sa locuiesc dupa 01.03.2018, eu fiind proprietar cu acte in regula, mi-am inscris chiar si proprietatea la Primarie dar nu am acces la apartament
Va multumesc,
STFN_TIBERIU@YAHOO.COM



Buna ziua!
S-a pronuntat divortul la Starea Civila (colilul avand peste 18 ani, dar fiind inca elev clasa a XII-a, parasind locuinta impreuna cu mama sa), iar dupa divort copilul mi-a solicitat si a obtinut pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani daca urmeaza o facultate.
Actualmente copilul urmeaza o facultate (primul an) iar eu ii dau in continuare pensie alimentara.
intrebare>
- in aceasta situatie mama sa nu trebuie sa contribuie si ea la cresterea copilului (intretinerea copilului pentru studii superioare, avand in vedere ca nu mai locuiesc impreuna, mama si copilul)?
- avea dreptul copilul, atunci cand mi-a solicitat mie pensie de intretinere (copilul era major) , sa solicite si mamei sale pensie de intretinere ???
- pensia de intretinere se plateste numai de catre un singur parinte sau poate fi platita de ambi parinti in favoarea copilului - care este major ...
Va multumesc.
Răspuns la discuția rezervare casa prin agentie
Multumesc.
Buna ziua!
Am sunat la un nr. de telefon, care era o agentie, pentru a vedea o casa. Agentia respectiva esti din alt oras (agentia din Focsani --casa din Nehoiu). Cel de la agentie m-a pus in legatura (telefonic) cu o persoana a sa din orasul unde este casa si astfel am vazut casa si in prezenta proprietarului si am stabilit si pretul.
Cel de la agentie/Focsani mi-a cerut 500 de lei drept rezervare pe casa, suma pe care i-am dat-o prin ordin bancar, urmand sa-mi returneze banii cand semnam atecontractul la notar, atunci venind si cel de la agentie/Focsani.
Toata aceasta intelegere cu agentia din Focsani am avut-o numai telefonic, eu nu l-am vazut la fata pe acest agent, iar acea foaie de hartie pe care scrie ,,rezervare,, am primit-o prin cel care m-a dus sa vad casa, cel din Nehoiu.
Intre timp agentia Focsani a semnat cu proprietarul un document prin care ii cere un comision foarte mare si chiar vrea comisionul intreg atunci cand se va semna antecontractul la notar (comisionul il ia agentia doar de la vanzator asa era postat pe acel site si asa a ramas stabilit si cu proprietarul)
Proprietarul trage de timp si o sa traga in continuare pentru ca comisionul este foarte mare si nu vrea sa il dea inainte de contractul final si in aceste conditii vrea sa lasam agentia, daca nu reuseste sa se inteleaga cu ei si sa facem noi direct actele
Eu cumparatorul nu am semnat niciun document/intelegere cu agentia inafara acelei ,,rezervari,, in care se spune ca daca ma rezgandesc pierd banii iar daca agentia se razgandeste imi da dublul sumei inapoi.
Proprietarul m-a contactat si vrea sa facem actele fara agentie, ca nu se intelege cu ei (daca se razgandeste el trebuie sa plateasca agentiei dublul sumei de 2500 euro) si chiar in aceste conditii el vrea sa mergem la notar sa facem acetele fara agentie.
Va intreb ce se poate intampla daca fac actele cu proprietarul la notar si ce risc eu cumparatorul inafara sumei date drept ,,rezervare,,
Eu cu cel de la agentie am semnat doar acea ,,rezervare,, unde sunt de acord sa pierd banii daca ma razgandesc.
Mentionez, casa o voi cumpara prin credit bancar (care este deja aprobat) si chiar nu EU sant cel care a venit cu aceasta idee, ci PROPRIETERUL , explicandu-mi ca nu se intelege asupra comisionului cu agentia si ca va trage de timp oricat de mult va putea si nu o sa dea actele pentru notar.
Daca ar fi dupa mine as incheia actele prin agentie dar vanzatorul nu mai vrea, chiar daca a semnat cu agentia acel act prin care trebuie sa-i despagubeasca daca se razgandeste.
Ce se poate intampla pentru mine (-inafara faptului ca pierd banii de ,,rezervare,,-) daca fac actele direct cu proprietarul (asa vrea proprietarul) si ce risca proprietarul dupa ce a semnat contractul de vanzare-cumparare fara agentie?
Va multumesc. Am nevoie, va rog, de un raspuns cat mai repede, mi se scurge termenul acordat de banca pentru acordarea creditului ...
Va multumesc.
Nu vreau sa ocolesc agentia, dar cred ca nu am alta solutie ....
Poate aveti timp sa recititi postarea din 5 decembrie, unde sunt date noi si cat mai exacte.
Va multumesc.