avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate MLCristina

Activitate MLCristina

Răspuns la discuția Concediu prenatal
Buna ziua! Sunt in aceeasi situatie. Lucrez la stat doar ca imi expira contractul la sfarsitul lunii august si nasc la mijlocul lunii septembrie. Dvs cum ati rezolvat? V-a fost platit concediul prenatal?
Buna ziua! Am si eu o neclaritate, am pfa din martie 2017... de la 1 martie 2018 sunt in concediu prenatal, urmeaza sa nasc pana la 1 aprilie. De cand pot suspenda activitatea pfa, dupa ce termina concediul( cele 126 de zile) sau pot si mai devreme?
Daca il inchid mai devreme, mai pot beneficia de concediu? Multumesc!
Buna ziua! Sunt pfa din martie 2017, data probabila a nasterii pe 1 aprilie 2018. Daca intru in concediu prenatal de la 1 martie, se mai ia in calcul pt indemnizatie si cotizatia pentru luna martie?
Concediu prenatal/postanatal este platit de casa de asigurari? Stiti daca se plateste in timp util sau dupa n-luni?
Buna ziua! Pe 1 aprilie ar trebui sa nasc (cu+-cateva zile). Va rog sa-mi spuneti de cand pot intra in concediu prenatal, ce acte trebuie sa depun si unde.
As mai dori sa stiu cum se procedeaza si cu pfa-ul. Dupa ce nasc trebuie sa depun acte pentru incetarea activitatii? Daca da, unde si ce anume! Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie pfa
Multumesc pentru raspuns! In 2016 am avut din ianuarie pana in august contract de munca dar cu venituri f mici, durata timpului de lucru fiind de 4 ore/saptamana si nu imi e clar cum se calculeaza lunile de munca.
Din septembrie 2016 pana in februarie nu am avut niciun fel de contract si din
7 martie 2017 pana in prezent sunt P.F.A.
Cum ziceam mai sus, termenul nasterii este de 1 aprilie dar nu se stie niciodata daca "rezista" pana atunci si voiam sa stiu daca ma incadrez cu indemnizatia, in caz ca o sa nasc mai devreme.
In acelasi timp, as dori daca se poate sa-mi precizati cum e si cu perioada pre/postnatala.
Multumesc!
Cornel Vasile a scris:

perioada eligibila pentru CCC : mai 2016 - aprilie 2018

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Mentionati exact statutul dvs in perioada sus mentionata.

Buna ziua!
Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 aprilie dar, daca se intampla sa nasc mai devreme, de ex, dupa 7 martie, mai pot beneficia de indemnizatie? Se implinesc 12 luni sau trebuie sa fie luna plina? Multumesc!