avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Iu1234

Activitate Iu1234

Bună ziua.
Am o mare nelămurire si as dori sa ma ajute si pe mine cine a cu un raspuns, daca e posibil. Eu posed cetățenie dubla, romana si maghiară. În actele de România am preluat numele soțului, care este cetatean roman, iar în cele de Ungaria am păstrat numele meu de fata. Sunt însărcinată, iar copilul se va naște în Irlanda. As dori sa ma lămurească și pe mine cineva ce trebuie facut in aceste conditii? Se poate ca micuțul să aibă si el ambele cetățenii, romana si maghiară? Faptul ca se naște în Irlanda ce consecinte are? Care sunt demersurile necesare pentru înregistrarea nașterii copilului la ambasada României din Irlanda? Este vreo problema ca eu am nume de familie diferite in documentele maghiare fata de cele românești? Va rog ajutati-ma sa inteleg ce trebuie facut in aceasta situație. Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Căsătoria si dubla cetatenie
Multumesc frumos!
Buna ziua.
As dori, daca se poate, sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Eu beneficiez de dubla cetățenie, romana si maghiară, iar sotul meu are doar cetățenie română. După căsătorie, care a fost validată pe teritoriul României, eu am preluat numele lui de familie. Problema este ca acum figurez cu numele lui de familie, în actele de România și cu numele de familie pe care l-am primit la nastere, in pasaportul si buletinul maghiar.
As dori sa stiu daca sunt obligată prin lege sa imi schimb numele si in actele de Ungaria, iar daca da, ce demersuri trebuie sa fac. Mă îngrijorează ce s-ar putea întâmpla în cazul în care apare un copil.
Mentionez ca noi locuim in Irlanda.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Căsătorie dubla cetățenie
Voiam să stiu daca poate merge si el in SUA fara viza.
Răspuns la discuția Căsătorie dubla cetățenie
Mulțumesc frumos .
In legatura cu drepturile, beneficiaza si el de aceleasi drepturi?
Buna ziua.
As dori sa stiu daca in cazul in care am dubla cetățenie (romana si maghiară) si intenționez să mă căsătoresc cu un cetățean roman, acesta din urmă va beneficia in urma căsătoriei de aceleași drepturi care mi se cuvin mie ca si cetățean maghiar (ma refer la dreptul de a călători în SUA fara viza).
Nu știu cum trebuie procedat, unde trebuie sa aiba loc căsătoria, pe teritoriul României sau al Ungariei?
El trebuie sa preia numele meu de familie?
In urma căsătoriei, poate sa primească și el pasaport maghiar?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns!
Bună!
As dori sa imi spuneti, daca se poate, in ce masura un angajat cu norma intreaga in Germania (in comert cu amănuntul de textile) poate deschide un SRL in România cu obiect de activitate transport.
Va multumesc!