avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsătorie dubla cetățenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsătorie dubla cetățenie

Buna ziua.
As dori sa stiu daca in cazul in care am dubla cetățenie (romana si maghiară) si intenționez să mă căsătoresc cu un cetățean roman, acesta din urmă va beneficia in urma căsătoriei de aceleași drepturi care mi se cuvin mie ca si cetățean maghiar (ma refer la dreptul de a călători în SUA fara viza).
Nu știu cum trebuie procedat, unde trebuie sa aiba loc căsătoria, pe teritoriul României sau al Ungariei?
El trebuie sa preia numele meu de familie?
In urma căsătoriei, poate sa primească și el pasaport maghiar?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iu1234 , utilizator 13:46, 5 Decembrie 2017
Iu1234 a scris:

Buna ziua.
As dori sa stiu daca in cazul in care am dubla cetățenie (romana si maghiară) si intenționez să mă căsătoresc cu un cetățean roman, acesta din urmă va beneficia in urma căsătoriei de aceleași drepturi care mi se cuvin mie ca si cetățean maghiar (ma refer la dreptul de a călători în SUA fara viza).
Nu știu cum trebuie procedat, unde trebuie sa aiba loc căsătoria, pe teritoriul României sau al Ungariei?
El trebuie sa preia numele meu de familie?
In urma căsătoriei, poate sa primească și el pasaport maghiar?
Va multumesc anticipat!

Nu cunosc legile statului ungar dar in alte state persoana cu care te casatoresti NU primeste automat cetatenia celuilalt. In cazul meu, fiind casatorita cu un cetatean olandez, casatoria avand loc pe teritoriul statului olandez a trebuit sa treaca o perioada de minim 3 ani, sa fac dovada unui curs de limba si integrare. Diploma aferenta a fost depusa la dosarul pentru naturalizare impreuna cu certificatul de nastere, casatorie, dovada domiciliului in NL, declaratie din partea sotului ca pe o perioada de minim x ani nu voi cere ajutor social etc.
Casatoria poate avea loc unde doriti dvs, in cazul in care dvs detineti dubla cetatenie dar locuiti in Romania atunci va puteti casatori in Romania. El nu este obligat sa-si schimbe numele de familie daca nu doreste acest lucru.
Succes!
Mulțumesc frumos .
In legatura cu drepturile, beneficiaza si el de aceleasi drepturi?
La ce drepturi va referiti ?
Unde alegeti sa locuiti?

Iu1234 a scris:

Mulțumesc frumos .
In legatura cu drepturile, beneficiaza si el de aceleasi drepturi?

Voiam să stiu daca poate merge si el in SUA fara viza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in uk kryysa kryysa Impreuna cu prietenul meu suntem in UK de mai bine de jumatate de an. El este student si a obtinut YC iar eu lucrez ca au-pair live in. Dorim sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare millil millil Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - romana si maghiara. ce obligatii are un cetatean cu dubla cetatenie? simona07 simona07 Ce pareri aveti despre dubla cetatenie romano-maghiara solicitata de catre romanii di Ardeal? Te poate afecta in vreun fel acest lucru? Ce obligatii are un ... (vezi toată discuția)