avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătoria si dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătoria si dubla cetatenie

Buna ziua.
As dori, daca se poate, sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Eu beneficiez de dubla cetățenie, romana si maghiară, iar sotul meu are doar cetățenie română. După căsătorie, care a fost validată pe teritoriul României, eu am preluat numele lui de familie. Problema este ca acum figurez cu numele lui de familie, în actele de România și cu numele de familie pe care l-am primit la nastere, in pasaportul si buletinul maghiar.
As dori sa stiu daca sunt obligată prin lege sa imi schimb numele si in actele de Ungaria, iar daca da, ce demersuri trebuie sa fac. Mă îngrijorează ce s-ar putea întâmpla în cazul în care apare un copil.
Mentionez ca noi locuim in Irlanda.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iu1234 , utilizator 11:48, 21 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in principiu trebuie sa aveti acelasi nume atat in Romania cat si in Ungaria. Dar daca nu se prinde nimeni, se poate si-asa.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama cetățenie dubla romana si maghiară, tata cetățenie romana, iar copilul se va naște în irlanda Iu1234 Iu1234 Bună ziua. Am o mare nelămurire si as dori sa ma ajute si pe mine cine a cu un raspuns, daca e posibil. Eu posed cetățenie dubla, romana si maghiară. ... (vezi toată discuția)
Căsătorie dubla cetățenie Iu1234 Iu1234 Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul in care am dubla cetățenie (romana si maghiară) si intenționez să mă căsătoresc cu un cetățean roman, ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)