avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Traian26

Activitate Traian26

Buna ziua, pe data de 31.10.2017 a rămas definitiva o sentință de un an de închisoare suspenadat pe o perioadă de 3 ani de incercare, intrebarea mea este ,cand se poate facerebilitarea,multumesc.
Răspuns la discuția Fapte concurente?
Mulțumesc frumos

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

Buna ziua,
conform art Art. 91

Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere

(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;

c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;

d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

ati putea beneficia de o noua suspendare a executarii pedepsei; va trebuie insa suportul unui avocat, dupa opinia mea
Buna seara!
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu raspuns...
Am fost condamnat in urma cu 10 luni la un an se inchisoaresi mi s-a suspendat pedeapsa pe o perioada de 3 ani de incercare. Inainte de a fi condamnat definitiv am făcut o alta fapta penala,am inteles ca sunt fapte concurente...,intrebarea mea este ,daca îndeplinesc toate conditiile prevazute de lege,pot primi din nou suspendare intrucat am fost trimis din nou in judecată,va multumesc frumos si toate cele bune.
Răspuns la discuția Concurs de infractiuni
Va multumesc frumos pentru informatii,sa aveți o zi buna!

Da, in cazul acesta este concurs, Credeam ca a doua fapta a fost savarsita dupa ce prima a ramas definitiva.
Or sa fie contopite ambele, urmand sa se aplice o singura pedeapsa, care poate sa fie cu suspendare.
Pedeapsa aplicata trebuie sa nu fie mai mare de 3 ani, pentru a se putea dispune suspendarea sub supraveghere. 2 ani era in vechiul cod penal, pentru suspendarea conditionata.

Răspuns la discuția Concurs de infractiuni
Definitiva a ramas in noiembrie 2017,celalalta fapta a fost comisa in 2012

Cand a ramas definitiva condamnarea pentru fapta din 2010?
Cand ati savarsit a doua fapta?


Răspuns la discuția Concurs de infractiuni
Am inteles ce spuneti insa infracțiunile sunt concurente,nu am savarsit in timpul perioadei de încercare nimic,citeam undeva ceva de art 91 ca daca pedepsele.nu depasec 2 ani amandoua si daca prima.nu e mai mare de un an se poate da suspendare sub supraveghere

-Vă rog să nu mai citați integral mesajele, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Buna seara,va rog daca puteti sa imi spuneti si mie ceva referitor la următorul lucru:
In 2010 am facut un scandal pt care am fost condamnat la.un an de inchisoare si suspendată sentinta pe o perioada de 3 ani de incercare,in 2012 lucrand la un club ca agent de securitate ..am dat afara un grup de indivizi care se bateau ,unul a facut plangere împotriva mea,pe care ulterior a retras.o insa acum sunt chemat ca inculpat la.politie pt tulburarea liniștii publice,ceea ce vreau sa va intreb este daca,in caz de ceva mai rau ,pot totusi primi doar o suspendare fara a face inchisoare,multumesc
Răspuns la discuția Prescriere fapta penala
Multumuesc frumos!
Răspuns la discuția Prescriere fapta penala
Sa inteleg ca in cazul meu nu se prescrie.deoarece a fost întreruptă prescripitia.......Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

ART. 123 C.p-1969
Întreruperea cursului prescripţiei
Cursul termenului prescripţiei prevăzute în art. 122 se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act care, potrivit legii, trebuie comunicat învinuitului sau inculpatului în desfăşurarea procesului penal.
După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.
#M46
ART. 124*)
Prescripţia specială
Prescripţia înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripţie prevăzut la art. 122 este depăşit cu încă o dată.



Răspuns la discuția Prescriere fapta penala
Prima data am fost chemat in 2012 cand s.a facut plangerea,apoi am mai fost chemat anu trecut ca suspect si acum in citatie.scrie inculpat

Cand ati fost chemat la politie prima data? acum in decembrie 2017?