avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Jurca

Activitate Adrian Jurca

Am inteles, gi-jane2. In practica judiciara, Instantele obisnuiesc sa fixeze procente mai mici de 33%, si daca da, cat anume? Ideea este daca merita incercat, daca merita platita taxa timbru, onorariu avocat si timpul alocat unei astfel de actiuni.
Va rog sa opinati la urmatoarea speta: o societate comerciala contracteaza o linie de credit de la o banca, ramburseaza 3/4 din credit, apoi societatea intra in insolventa si intr-un final e rediata. Administratorul e fidejusor la contractul de credit. In baza unei hotarari judecatoresti obtinute impotriva societatii (care acum e radiata) in urma cu aprox 5 ani, i se poate acum institui poprire pe veniturile salariale ale fostului administrator(fidejusor)? In sensul ca nu a existat si nu exista hotarare judecatoreasca obtinuta de catre firma de recuperare impotriva fostului administrator. Multumesc mult!

De ce toata lumea vorbeste de "33% din venitul lunar net"? Legea nu spune " PANA LA 33% din venitul lunar net"? Pentru ca nu e nicidecum acelasi lucru, nu?
Am inteles, multumesc Raluk0207 sau 007. Glumesc. Cum trebuie sa procedeze uzufructuarul pentru a intra in posesia si folosinta bunului imobil? I se adreseaza proprietarului nud printr-o adresa scrisa, cerandu-i sa predea imobilul, sau trebuie apelat la Instanta sau executor?
Nu scriu de pe telefon, nu exista decat "citeaza". Si da, matusa are doi copii, acum ambii majori. Iar eu am un frate. Noi patru suntem practic mostenitorii bunicii, aflati in viata la acest moment

-Apăsați pe RĂSPUNDE, dacă nu scrieți pe telefon e lângă CITEAZĂ. Mulțumesc-
Am inteles, multumesc! Citind art. 714 si urm, am mai inteles faptul ca exista o exceptie, si anume uzufructul constituit prin conventie. Puteti sa ma...luminati cu privire la ce reprezinta in fapt aceasta constituire prin conventie? Specific faptul ca in cazul meu, bunica mea a semnat un contract de v-c notarial in favoarea unei matusi ale mele in anul 1998, dar si-a pastrat dreptul de uzufruct asupra proprietatii, inscris in CF. Acum, bunica mea vrea sa-mi cedeze mie dreptul de uzufruct asupra acelei proprietati. Intre timp, matusa mea(fiica bunicii mele) a decedat, iar sotul ei foloseste tot(doar in calitate de propritar nud), iar familia mea este cea care o ingrijeste pe bunica, aceasta fiind nevoita sa plece din casa care face obiectul uzufructului, din cauza neintelegerilor pe care le avea cu ginerele sau. Inca o data, multumesc!

-eliminare citat integral-
In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati?