avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doresc să mă angajez dar am poprire pe conturi. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Doresc să mă angajez dar am poprire pe conturi. Dacă îmi fac un cont nou pot evita poprirea pe salariu?

Am propire pe conturi bancare in urma neplatii unei facturi catre o firma de produse cosmetice ,am fost data in judecata si drept urmare conturile bancare active la momentul respectiv prezinta propiri .ideea este ca fiind plecata din tara pana de curand nu a fost o problema.dar acum intentionez sa ma angajez si sa nu as vrea ca sa existe posibilitatea de a mi se opri toti banii .ce as putea sa fac ? Sa iau legatura cu executorul sau sa fac alt cont bancar .exista oare posibilitatea sa fie blocati banii si pe alt cont bancar ? Unul deschis nou .multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:25, 16 Decembrie 2017
Eu va recomand din propriile experiențe sa faceți cât puteți de repede plata in orice mod posibil. Chiar dacă deschideți alt cont bancar o sa fie găsit in sistem in scurt timp și o sa aveți blocaj și pe acel cont.
Nu puteți scăpa de executarea silita, trebuie să achitați creanța cât mai repede posibil, pentru că plătiți dobânzi sau penalizări pentru orice întârziere.
Dacă vă angajați, o să vă pună poprire și pe salariu 33% din venitul lunar net.

De ce toata lumea vorbeste de "33% din venitul lunar net"? Legea nu spune " PANA LA 33% din venitul lunar net"? Pentru ca nu e nicidecum acelasi lucru, nu?
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul infiinteaza poprire pe 1/3 din salariu, Pt " pana la" , trebuie apelat la instanta cu o contestatie la executare si prezentat situatia financiara, Cat " pana la", decide instanta.
Am inteles, gi-jane2. In practica judiciara, Instantele obisnuiesc sa fixeze procente mai mici de 33%, si daca da, cat anume? Ideea este daca merita incercat, daca merita platita taxa timbru, onorariu avocat si timpul alocat unei astfel de actiuni.

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire, cont nou la alta banca JanineC JanineC Credit neplatit la timp care a dus la executare silita si proprirea contului bancar-persoana fizica. Daca se deschide un alt cont bancar la o alta banca din ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)