avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Jakarigea

Activitate Jakarigea

Părinții mei se confrunta cu următoarea situație:
Comuna în care ei locuiesc a fost racordata la canalizare în 2022. Ei nu au folosit canalizarea pentru că au vidanj propriu în gospodărie de minim 10 ani.
În martie a trecut un reprezentant de la compania de apă și le-a sugerat să se racordeze la canalizare, făcând toate operațiunile necesare.
După aceasta, în fiecare lună( aprilie-prezent) au avut canalizarea inclusă pe factură.
Acum 1 lună au trimis o factură de 3000 RON pentru " folosire frauduloasa canalizare" perioada 2022 - prezent.
Ei, după cum am precizat, s-au racordat abia în martie.
Le am trimis o reclamație cu situația, dar răspunsul lor a fost justificat prin legea 241/2006 art 31, alin 14 care spune "Utilizatorii persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au rețele proprii de alimentare cu apă au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate". Tot ei au continuat că persoana respectivă a menționat prin proces verbal că ei erau deja racordati fraudulos.
Ce mai este dubios este că e singura factură care nu apare în portalul lor electronic și tot singura în care nu este trecut numărul de contract.
Au trimis asemenea facturi către majoritatea locuitorilor din localitate.
Ce mă sfătuiți să fac?
Tatal meu a fost contactat anul asta de Vodafone pentru un abonament. Fara alte semnaturi contractul a intrat in vigoare.Nici nu i-au trimis exemplar din contract sau facturi. Acum o luna jumatate a primit o notificare pentru suma de 100 de lei, iar acum o saptamana a primit o decizie de reziliere cu suma de plata de 1100 ron. Am incercat sa iau legatura cu Vodafone dar refuza sa-mi dea informatii legate de facturi sau contract pe motiv ca nu sunt titularul. Ce pot face in acest caz pentru a vedea cum justifica ei aceasta suma ? Tatal meu este alcoolic, era sub influenta alcoolica cand l-au sunat si si nici nu exista sanse sa contacteze el Vodafone. Ce optiuni am la dispozitie ?
Buna ziua! Am incheiat cu upc un abonament de 1 an. Dupa terminarea acestuia ei au continuat sa emita facturi, desi nu m-au contactat in niciun fel daca doresc sau nu continuarea acestuia. De asemenea, dupa doua facturi neplatite ei sisteaza serviciile, dar continua sa le taxeze. Este legal acest lucru ?