avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate Burst4x

Activitate Burst4x

Răspuns la discuția Despre actiuni si dividende!
Salut. Probabil ei ti-au trimis o notificare la adresa pe care o au ei. Daca ti-ai schimbat adresa si nu ai actualizat, nu a ajuns la tine. Cauta adresa de mail si trimite atasat o cerere semnata olograf in care ceri plata dividendelor cuvenite de cand ai tu actiunile Indicand detaliile bancare+o copie de pe CI semnata+un extras de cont. Probabil o sa iti raspunda ca cele mai vechi de 3 ani s-au prescris, dar macar pe ultimii 3 ani sa iti dea. Asta daca se sinchisesc sa raspunda. Bafta
Răspuns la discuția Vanzare certificat de actionar
Dividende nu au dat niciodata dupa cum apare pe site-ul bvb. In plus, la valoarea actuala de piata de 0.32 RoN/pe actiune, valoarea celor 39 de actiuni este putin peste 10 RoN. In primul rand trebuie sa obtineti de la Depozitarul Central un extras care sa va spuna cate actiuni aveti in prezent - au fost niste mariri de capital intre timp si este posibil sa fi facute pron incorporarea de rezerve si emiterea de actiuni gratuite, caz in care ati avea ceva mai multe actiuni decat cele 39 initiale. Dar chiar si asa, abordand simplist, avand in vedere ca intre 1999 si 2016 CS s-a marit de ~10 ori, mai mult de 100 de RoN imi este greu sa cred ca puteti scoate. Incercati sa vedeti prima oara cate aveti si pe urma vedeti daca merita sa faceti demersul sa le vindeti - trebuie facut un cont la broker, veti avea de depus o declaratie anuala etc. s-ar putea sa concluzionati ca nu merita efortul...
Răspuns la discuția Despre actiuni si dividende!
Sugerez sa urmariti compania prin intermediul unor site-uri care, contra cost, ofera informatii despre acestea, la un pret acceptabil, gen risco. Nu trebuie sa consultati des, o data pe an, sa zicem in iulie, dupa ce cu siguranta au depus si s-au inregistrat situatiile financiare la fisc. Acolo veti putea vedea dinamica indicatorilor finanicari ai firmei, procese in instanta, probleme cu platile etc. La o simpla cautare pe net dupa denumire firma, pare ca aceasta este in crestere, cu anunturi de angajare. Pretul care vi se sugereaza... pare a fi valoarea nominala a capitalului social pe actiune sau a unei parti sociale, daca este SRL. Pai... nu prea se calculeaza asa. Vedeti si Dvs. cate este ultimul profit contabil net si cereti cel putin un pret echivalent unui PER de 10. Mai simplu, daca profitul pe actiune a fost sa zicem 1 leu, un pret cat de cat corect ar fi 10 lei pe actiune (nu este atat de simplu de determinat, doar ca idee). Nefiind o societate listata este preferabil sa vindeti daca puteti obtine un pret echitabil, pentru ca pot face magarii, de exemplu sa va dilueze semnificativ printr-o marire de capital social cu aport in natura al unui mijloc fix, teren etc. puternic supraevaluat de un evaluator "independent"... Daca insa nu puteti obtine acel pret corect... la cat va sugereaza ei sa vindeti, o valoare mai mica decat a dividendelor obtinute in 3 ani... nu merita
Doamna, am citit mesajul Dvs. si am decis sa va raspund pentru ca eu sunt exact in situatia in care se afla in prezent fostul Dvs. sot. Si am si eu parte de exact acelasi tip de "EU VREAU" si tot felul de acuatii si procese de intentie din partea ei. Mai pe scurt, eu personal privesc cu retinere cele scrise de Dvs. data fiind experienta mea personala.

De ce va scriu totusi? Pentru ca, daca eu nu ma insel, in spatele "refuzului" fostului sot poate exista ceva iar cheia rezolvarii ar putea fi la Dvs. Trec peste partea referitoare la boala copilului - nu cred ca un om sanatos la cap, cu oricata dorinta de razbunare, ar face asta. Doar daca crede ca boala este fabricata.

Nu cumva acest refuz vine ca reactie a unor refuzuri din partea Dvs.? La mine din aceasta cauza s-a ajuns la aceasta situatie, din cauza dorintei mamei de a-mi pune bete in roate in relatia cu copilul meu. Oricat am incercat, oricate argumente am adus, pur si simplu nu s-a putut. Iar ca barbat ai destul de putine instrumente legale la dispozitie sa te lupti cu o situatie de acest gen, in care nu ti se spune niciodata "nu" dar de fiecare data apare o problema. Si atunci, dupa ani, am ajuns sa fac asta, fiind unica metoda sa o strang cu usa - pierdem toti 3 din asta, i-am spus de la inceput, dar nu mi-a dat cale de ales. Ca si in cazul Dvs. copilul este al EI, iar eu nu am decat "dreptul" de a-i plati pensie de intretinere. Serios?

Daca va regasiti in situatia de mai sus va sugerez sa incercati calea de mijloc. Eu, daca as primi o propunere de acest gen, as renunta cu mare bucurie la ceea ce, cu neplacere, fac.

Sa nu credeti ca Ordonanta Presidentiala pentru suplinirea acordului se da asa, "pur si simplu". A incercat si onorata mea doamna de 2 ori. Si tot de 2 ori i-a fost respinsa cererea atat in prima instanta cat si in apel. Sotul poate face aparare pe fond sau poate apela la diverse tertipuri daca chiar isi doreste sa se apere.

Va mai sugerez calea de mijloc (calea de mijloc fiind multumitoare si pentru el, nu numai pentru Dvs.) pentru ca un proces poate face mai mult rau decat bine, partea reclamata putandu-se indarji. Pe mine, fosta doamna m-a fericit cu 4 procese pana acum, toate cu fond si apel sau recurs dupa caz, toate pierdute de catre ea. Totul a inceput in 2010 iar ultimul s-a incheiat in toamna anului trecut. Asta in conditiile in care nu am avut nevoie de instanta pentru a-mi achita contributia financiara necesara cresterii copilului, contributie consistenta, in conditiile in care mi-am aratat dorinta de a avea relatii cu fiul meu. Va rog sa ma credeti ca fiecare nou proces m-a indarjit si mai tare iar intr-un final s-a ajuns la situatia de blocaj actuala.

Daca totusi ma insel si este vorba intradevar de o persoana careia intradevar nu ii pasa, cereti suplinirea acordului, in cazul asta nu isi va construi aparare.