avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaCons

Activitate AlinaCons

Răspuns la discuția Stimulent pentru gravide
Nu mi-ati raspuns la intrebare. Intelwg ca nu e nimic concret.
Buna ziua, ma puteti ajuta cu mai multe informatii? Care sunt conditiile de eligibilitate, Ce documente sunt necesare? Unde se depun actele?
Sprijin financiar pentru familiile care isi doresc copii:
Primaria Capitalei va acorda vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate, pentru decontarea analizelor si medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sanatate, prin programul Materna Bucuresti. #StimulentPentruGravide

Cuplurile care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro pot primi vouchere in valoare de 3.000 de euro. #ProgramPentruFIV

Cele doua programe au fost aprobate astazi, la propunerea Primarului General Gabriela Firea: [ link extern ]

In perioada imediat urmatoare, vor fi elaborate regulamente in acest sens la nivelul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, institutia care va implementa cele doua programe.
Nu imi este clar. Se calculeaza 85% din indemnizatia primita la primul copil timp de 9 luni si 85% din salariu net incasat pe cele 3 luni? Ar insemna o indemnizatie mai mica decat la primul copil.
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

La stabilirea bazei de calcul al indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptățită, obținute în condițiile art. 3 din ordonanța de urgență, precum și veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6) din ordonanța de urgență.

Buna ziua,
Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns la intrebarea : Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil daca se naste dupa 3 luni de la implinirea celor 2 ani a primului copil?
Buna ziua,
Va rog sa ma sprijiniti cu aceasta nelamurire : Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil daca se naste inainte cu 2 luni ca primul copil sa faca 2 ani?
Am nascut primul copil in octombrie 2016 si cel de-al doilea urmeaza sa-l nasc in august 2018.
Se va calcula aceeasi indemnizatie pe care am primit-o la primul copil? Sau minim pe economie?
Multumesc.