avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent pentru gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent pentru gravide

Buna ziua, ma puteti ajuta cu mai multe informatii? Care sunt conditiile de eligibilitate, Ce documente sunt necesare? Unde se depun actele?
Sprijin financiar pentru familiile care isi doresc copii:
Primaria Capitalei va acorda vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate, pentru decontarea analizelor si medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sanatate, prin programul Materna Bucuresti. #StimulentPentruGravide

Cuplurile care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro pot primi vouchere in valoare de 3.000 de euro. #ProgramPentruFIV

Cele doua programe au fost aprobate astazi, la propunerea Primarului General Gabriela Firea: [ link extern ]

In perioada imediat urmatoare, vor fi elaborate regulamente in acest sens la nivelul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, institutia care va implementa cele doua programe.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 12 Aprilie 2018
Acordarea unui sprijin financiar in valoare de 2.000 de lei se face pentru toate femeile insarcinate care au domiciliul in Bucuresti, de cel putin 6 luni.

Plata se va face in 2 transe egale, prima in a zecea saptamana de sarcina, iar a doua dupa intrarea in a 6-a luna de sarcina.
[ link extern ]
Nu mi-ati raspuns la intrebare. Intelwg ca nu e nimic concret.
Momentan nu este inca stabilit unde se vor depune cererea si ce acte trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucher de 2000 de ron acordat femeilor gravide din bucurești PiRal PiRal Bună seara, am și eu o nelămurire legata de ultima lege aprobata, voucher-ul de 2000 de Ron pentru femeile însărcinate din București, eu dacă locuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt insarcinata in 8 sapt , sarcina obtinuta prin ... Cristina.Dinut Cristina.Dinut Buna seara, Sunt insarcinata in 8 sapt , sarcina obtinuta prin fertilizare in Vitro si considerata sarcina cu risc. Vreau sa intru in concediu de risc , dar ... (vezi toată discuția)
E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)