Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate LetitiaM

Activitate LetitiaM

Răspuns la discuția Achizitie auto pe PFA
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Achizitie auto pe PFA
Cum scriu in registru cheltuieli si incasari pt liber profesionist cu contabilitate in partida simpla ce am platit pe mijloace fixe?
Posibil in mod gresit sa fi scris toata suma la data platii efective ca asa fusesem invatata, deducand insa de la impozitul pe venit doar amortizarea lunara cum stiu ca este corect.
Trebuia sa scriu doar suma amortizarii in fiecare luna in jurnal?
Am cumparat acum si o masina pe liber profesionist ca sa nu mai uit sa inchei acel contract de comodat pe care mai nou oricum notarii refuza sa il mai incheie pt liber profesionisti, si vreau sa o scriu corect de aceasta data (banuiesc ca pt laptopul cumparat acum 2 ani nu mai pot modifica ce am scris).
Deci scriu toata suma, sa zicem 48000 lei si apoi deduc amortizarea lunara de 1000 lei (pe 4 ani) incepand din dec 2020 masina fiind cumparata pr 9 noiembrie 2020?
Sau scriu doar pe 1 decembrie 1000lei, iara pr 1 ianuarie 1000lei etc de 48 de ori pe baza aceluiasi CV in acest caz sau a BF/chitantei la laptop de exemplu?
Va multumesc anticipat pt asistenta!
Sunt traducator autorizat liber profesionist am doar cif la anaf. Facultatile de management si stiinte politice la licenta si diplomatie la masterat, cea de management nu e recunoscuta in Romania deoarece mi-a sustinut ca trebuie sa aleg doar unul din titlurile de licenta.
Am multa experienta in redactarea contractelor stas si completarea formularelor diverse. Din cauza crizei doresc sa imi ofer aceste servicii contra cost. Pe ce caen ar trebui sa ma inregistrez? Trebuie sa deschid un PFA la registrul comertului? Ce acte imi trebuie?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Multumesc!
Initial am facut pe sistemul infinit si nu mai stiam numerotarea, apoi la banca mi-au zis sa fac pe zilnic.
Varianta pe an mi se pare f buna si mai corecta decat zilnic.
Deschid un cont nou si vroiam sa fiu mai in regula de acum.
Multumesc!
Cum trebuie numerotate ordinele de.plata la.pfa?
In fiecare zi (sau luna/an) inceputa alta numerotare sau trebuie sa retin ultimul nr de OP numerotarea fiind una continua?
*achit de maxim 2-3 ori pe luna in medie prin OP la ghiseu, uneori avand cate 3 OPuri in aceeasi zi.
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Am masina pe pf, as vrea sa beneficiez de programul rabla, dar sa cumpar noua masina pe CIF fiind liber profesionist. Se poate?
Ideea e sa iau mai mult pe rabla mea, dar de acum masina sa nu fie pe pf ci direct pe CIF de liber profesionist sa pot deduce anumite cheltuieli direct.
Pt a nu induce in eroare lumea si liber profesionistii pot deduce toate cheltuielile efectuate pentru activitate, ca si pfa, pfi, etc. Chiar si cheltuielile cu contabilul, cu angajatii (da, avem voie sa avem si angajati).


adriandimitriu a scris:

ok, sunteti liber profesionista.
raspunsul e acelasi: daca platiti impozit pe venit, legea nu va ajuta cu nici o deducere, prin urmare puteti sa va faceti abonamentul pe persoana particulara.
daca platiti impozit pe profit e musai sa faceti abonamentul pe "firma" si sa-l deduceti, legal. va explica contabilul. daca platiti si TVA, va puteti de duce si TVA-ul.
atatea informatii, atata raspuns.

Nu am am scris ca sunt freelancer. Deci ramane intrebarea. Fara sa trec ciful pe favtura cum.pot deduce aceasta factura?

adriandimitriu a scris:

nici nu m-am gandit ca ati fi salariata, doar ati scris ca sunteti free lancer. deci, si raspunsul ramane. dar sa intreb clar: ce fel de impozit platiti: pe venit sau pe profit?


Nu sunt salariat deci intrebarea ramane
adriandimitriu a scris:

daca platiti impozit pe venit nu aveti ce sa va deduceti. treceti abonamentul pe persoana fizica.

Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct prin anaf). Apt este al parintilor. Internetul este pe numele meu. In proportie de 50% il folosesc pt activitatea mea comunicarea cu clientii fiind 80% online. Compania de internet ma obliga la contract foarte scump pe pers juridica pt a scrie CUIul. Cum pot totusi deduce internetul? Poate impozitul platindu-l pe cnp pot deduce internetul fiind pe CNPul meu?