avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Cavescu & Asociatii

Activitate Cavescu & Asociatii

Răspuns la discuția recunoastere vina
Pentru a intelege, trebuie sa cunosti etapele procesului penal.
Prima faza, cea a urmaririi penale se incheie cu emiterea, ca si in cazul de fata, a rechizitoriului. Prin acest act, procurorul va sesiza instanta de judecata competenta, apoi urmeaza cercetarea judecatoreasca, care poate avea ca etape, fondul, apelul si recursul.
Arestarea preventiva in cursul urmariri penale nu poate depasi 180 de zile.
Sentinta va fi emisa de instanta de fond. Sentinta va deveni definitiva dupa solutionarea apelului, in cazul in care se depune aceasta cale de atac.
Nimeni insa nu va putea sa-ti spuna cand se va termina acest proces penal, sau cel putin cand se va emite sentinta in fond.
Termenul va depinde de complexitatea cauzei, de probele administrate, etc.
Din experienta mea de avocat, in cauzele cu arestati, urmarirea penala este efectuata si este sesizata instanta de judecata, cu precadere, intocmai pentru a se evita implinirea termenului maxim de arest preventiv.

Intr-adevar recunoasterea faptei (in situatia in care probele sunt covarsitoare) si colaborarea cu organul de urmarire penala in vederea lamuririi cauzei sub toate aspectele si identificarea tuturor persoanelor vinovate, constituie circumstante atenuante.

Multa bafta.
Răspuns la discuția Probleme inmatriculare
Actiunea se depune la judecatoria (nu la tribunal) de la sediul paratilor. Va pot trimite un model de actiune pe email.
Răspuns la discuția Probleme inmatriculare
In cazul dvs. va trebui sa formulati o actiune prin care sa solicitati instantei de judecata emiterea unei hotarari care sa tine loc de act de vanzare cumparare. Se timbreaza in functie de valoarea autoturismului. Cu hotararea irevocabila demarati procedurile de inmatriculare.
Răspuns la discuția SOMATIE -TILTLU EXECUTORIU
Daca regularizarea viza perioada aferenta anului 2004, s-a prescris dreptul ANAF de a cere acest lucru.(termenul de prescriptie 3 ani). Face-ti contestatie la organul emitent.
Răspuns la discuția Clauza formare profesionala
Codul Muncii indica situatia pregatirii profesionale de 60 zile lucratoare dar nici nu are prevederi exprese cu privire la cursurile mai mici de 60de zile, in sensul ca acestea ar fi exceptate de la clauza de formare prefesionala, iar unde legea nu interzice nici interpretarea nu o va face. Mai mult, intre angajator si dvs exista clauze contractuale exprese, iar contractul (de munca si actele aditionale ulterioare) este legea partilor. In situatia unui litigiu firma va castiga, insa va trebui sa dovedeasca valoarea cursurilor. Deasemenea poate cere cheltuielile de judecata si executare dar si daun-interese pentru intreg prejudiciul creat. Succes.
Gasesti dobanda legala in materie comerciala in OG 9/200 privind nivelul dobanzii legale.
Acum am inteles de ce dai tu sfaturi initiatorului topicului ca nu constituie infractiune cand lucrarea penala in care esti cercetat nu s-a finalizat. Asteapta linistit, procurorul lucreaza pentru tine.
P.S. numarul de mobil se genereaza automat si personal nu am nevoie de clienti, intrucat lucrez exclusiv pentru o multinationala. Sincer obiceiul romanilor care decat sa apeleze la un specialist intr-un anumit domeniu si se "implica" ei, este pe final. Daca acum cativa ani isi reparau singuri carburatoarele in fata blocului sau zugraveau in apartamente, acum aceste lucruri se intampla mai rar, stii de ce? Pentru ca au vazut treaba facute de un profesionist si au facut diferenta.
Condu tu 7 luni cu numere provizorii si asculta-ti sfatul ca cu constituie infractiune, dar dupa aceea chema un avocat, bine?
Adrian
dar fara nr. de telefon, la sfatul lui NUP (neinceperea urmaririi penale...sa crezi tu!)
Stimate domn,
Repet daca nu aveti sudii juridice nu mai dati sfaturi "de cartier' pe acest site.
1. Daca dupa expirarea autorizatiei provizorii nu se returneaza placutele cu numerele rosii, dupa o anumita perioada calculatorul aloca numarul altui detinator. Nu are nicio relevanta ca nu au fost returnate sau ca aveati numarul 65000, in Bucuresti se inmatriculeaza 10 000 pe luna (atv-uri, scutere, tractoare, autoturisme, etc.);
2.Dupa expirarea inmatricularii provizorii (evidentiata prin autorizatia de circulatie provizorie) autoturismul ramane neinmatriculat. Oare de ce la RAR cei au numerele rosii expirate se duc cu masinile urcate pe platforme? Fa-mi o placere, intreaba primul politist despre circulatia cu numerele expirate si ve-zi ce spune.
3 cand am zis numere false nu m-am referit la placutele falsificate ci la faptul ca acele numere pot fi alocate dupa o anumita perioada de timp altei masini si atunci apar in trafic 2 masini cu acelasi numar. In aceasta situatie unul este fals pentru ca nu mai aprtinea acelei masini.
4.Nu am zis neaparat ca se face inchisoare, dar fapta constituie infractiune. De la infractiune la inchisoare mai intervin numeroase aspecte. Pentru aceasta infractiune chiar legea prevede amenda, dar atentie instanta aplica amenda penala care se trece in cazier. Cauta pe site-ul portal-just.ro, site-ul instantelor de judecata si vei observa si situatii in care se ajunge la inchisoare pentru conducere auto neinmatriculat.
Nu am spus neaparat sa angajeze cineva avocat, dar am vazut foarte multe cazuri de "destepti" ca tine care au crezut ca se pot apara singuri si si-au pierdut casele, iar apoi au acuzat judecatorii de coruptie si alte aberatii.

Deci repet, cel care a initiat aceasta discutie avea nevoie de ajutor sa inteleaga mecanismul urmaririi penale, daca fapta sa nu constituia infractiune ci o simpla contraventie nu crezi ca dupa 4 luni avea permisul restituit, in conditiile in care cea mai lunga perioada pentru retinerea unui permis este de 3 luni?

In situatia dvs. procurorul a aplicat prevederile art. 18 ind. 1 C P si v-a aplicat o amenda administrativa, insa nu este o regula sa se intample asa iar a doua oara nu mai pupati dvs. SUP.
Nu este vorba de nicio "contestatie a avocatului poporului", ci este vorba de un Recurs in Interesul legii promovat de procurorul general prin care s-a interzis sefului politiei sa prelungeasca autorizatiile, lasand acest atribut doar magistratilor.
Ultimul aspect, avocatii nu au nevoie de publicitate pentru ca oamenii inteligenti care nu se pricep apeleaza singuri.

Repet, nu este locul unde dvs. puteti da sfaturi.
Stimate domn,
Parerea mea este ca daca nu ai studii juridice sa nu te apuci sa dai sfaturi pe acest site specializat in domeniu.
Citeste mai jos, fapta este considerata infractiune. Intotdeauna politia spune sa stai linistit, pentru a nu fi ei deranjati de avocati, iar apoi te trezesti cu cazier. Experienta mea in domeniu depaseste 10 ani, iar in situatia de mai jos unele sectii de politie rutiera retine chiar 2 infractiuni, respectiv, conducere auto neinmatriculat (pentru ca acel autoturism daca avea numere rosii expirate acel auto este neinmatriculat) si respectiv conducere cu numere false (pentru ca, calculatorul in mod automat aloca acele numere altui detinator, chiar daca nu au fost predate fizic placutele, aceste se reconstruiesc).
In ordonanta 195, privind circulatia pe drumurile publice, fapta este incadrata ca infractiune.
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Iar dovada se prelungeste pana la solutionarea definitiva a cazului, pana cand faptuitorul/invinuitul/inculpatul este presupus nevinovat. Adrian Cavescu 0721237430
In situatia dvs. daca nu doriti sa fiti reprezentat de un avocat, desi situatia o impune, va trebuii sa depuneti o cerere la unitatea de parchet care supravegheaza dosarul respectiv, in care solicitati prelungirea dovezii provizorii precum si comunicarea stadiului cercetarilor. Legal, permisul dvs. trebuia sa fie prelungit..
Nu exista asemenea termene legale pentru solutionarea lucrarilor penale.
Etape: 1 actele premergatoare inceperii urmaririi penale: organele de cercetare penala ale politiei desfasoara activitati in vederea strangerii probelor;
2. daca exista indicii temeinice ca s-au savarsit infractiuni, la propunerea politiei procurorul dispune prin pv inceperea urmaririi penale;
3 politia va audiaza in calitate de invinuit si intocmeste referatul de terminare a urmaririi penale cu propunerea corespunzatoare;
4. procurorul va aduce la cunostinta materialul si dupa caz intocmeste rechizitoriul prin care va trimite in instanta de judecata sau dispune scoaterea de sub urmarire penala cu aplicarea prevederilor art 18 ind.1 CPP, cu aplicarea unei amenzi.
5. In instanta de judecata, judecatorul administraze probele propuse de dvs., si dispune condamnarea dvs.sau in functie de probele administrate scoaterea de sub urmarire penala simpla sau cu aplicarea unei amenzi penale (care se trece in cazier).
Sfat prietenesc: apeleaza la un avocat.