avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Akhenaton81

Activitate Akhenaton81

Răspuns la discuția FISE SSM si PSI
Cadru tehnic PSI
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional

Buna ziua. Cum sa procedez corect si legal daca firma la care lucrez a trimis toti angajatii la controlul medical la angajare fara aceste fise completate si aprobate? In proportie de 85% acestea nu exista, fie sunt completate gresit, fie s-au omis riscurile de bifat, ex .Lucru la inaltime. Eu am preluat aceasta situatie si vreau sa o rezolv. Multumesc anticipat.
Art. 6. - (1) Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.

(2) In cazul in care un angajator apeleaza la servicii externe, acesta nu este exonerat de responsabilitatile sale in acest domeniu.

(3) Obligatiile lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu aduc atingere principiului responsabilitatii angajatorului.
Răspuns la discuția testare anuala SSM, SU
Buna ziua, si pana la urma specifica in legislatie ca trebuie facute teste anuale sau ba?eu unu nu am gasit...
Ordinul MAI nr. 135/2023 Norme Tehnice din 2023 privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea şi scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu

Buna ziua, ati aflat de acest ordin pe SU? In special art. 8?
Răspuns la discuția Conducatorul locului de munca
Buna ziua. In mare daca este legala numirea prin decizie a conducatorului locului de munca , respectiv modificarea fisei de post cu noile atributii.
Răspuns la discuția Conducatorul locului de munca
Ca sa nu mai deschid un topic nou. Las linku asta pentru ca mi se pare cuprinzator:
[ link extern ]

Cred ca este o neconcordanta intre cerintele hr din codul muncii vs obligatiile de ssm atribuite conducatorului locului de munca.



Procedura ssm angajat nou
Buna ziua, ma intereseaza daca are cineva o procedura interna de ssm pentru angajatii noi care sa cuprinda toti pasii(cine cum face) :
1. referinte la fisa de riscuri profesionale
2. programarea la medicina muncii
3. cele doua instruiri-generala si la locul de munca
4. dotarea cu EIP

Am mai multe sucursale in tara si m-ar ajuta foarte mult acest document.

Multumesc
Cu CV-ul updatat aplicati la posturi entry level pe ejobs, bestjobs, myjob, linkedin. Cum a specificat si dl.Popa, la servicii externe de ssm sigur gasiti ceva disponibil pentru experienta.
Echipament individual de protectie achizitionat prin societate protejata

Buna ziua. A achizitionat cineva echipament individual de protectie prin firma protejata?
Din ce am mai citit exista obiceiul ca firmele protejate fizic doar personalizeaza produsele de brand nu le croiesc de la zero , ceea ce este o practica ilegala.