Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Bună ziua,
Conform legii asociațiilor de proprietari, persoanele alese sau numite în funcții de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari trebuie să dovedească faptul că nu au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară. Acest lucru se poate face prin prezentarea unui certificat de cazier judiciar. Având în vedere că acest document este valabil 6 luni de la data eliberării, cazierul judiciar pe care l-ați prezentat în 2019 nu mai este valabil, deci președintele Asociației vă solicită să aduceți unul nou în baza prevederilor legii 196 / 2018, art. 46 (7) – (9).
Cine poate executa lucrari de colectare apa de ploaie pe trotuar public - primaria directia drumuri/compania de apa sau proprietarul? (in cazul in care trotuarul public din fata casei este vizibil mai jos decat la vecinii din partea dreapta si stanga si toata apa pluviala se aduna in fata portii).
Daca proprietarul ia initiativa sa faca un sistem de colectare a apei pluviale de pe trotuar si sa o deverseze in conducta de canalizare, este legal?
Am un apartament parter cu SU 80mp cu grădină de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, într-un complex cu mai multe blocuri, o singură asociație. Ce și de ce intra la calculul cotei părți ?
Buna ziua
As vrea sa ma lamureasca cineva: Am inchiriat un apartament prin agentie, s-a platit comisionul cerut catre agentie de proprietar, insa chiriasul a plecat dupa 5 luni . . Agentia a cautat un alt chirias, insa cere alt comision. Trebuie sa platesc iar ? Contractul de inchiriere fusese pentru un an. Daca tot pleaca asa chiriasii...de fiecare data trebuie platit ? Multumesc !
Buna ziua. are voie președintele de scara să trimită pe wathapp lista cu numele restanțierilor ? nu cumva e de ajuns doar numărul apartamentului ? si a încălcat legea in momentul in care afișat numele persoanei ?
Acest parametru nu se factureaza decat firmelor juridice.
Asociatia de proprietari este asimilata persoanelor fizice .
Ce furnizor de 2 lei a facut greseala asta ? Nova?
La noi ne -au bagat acciza la gaz si dupa ce le am spus au rectificat apoi ne am mutat si cand am revenit la ei au facutt acceasi greseala.
Scrieti email la anre@anre.ro si revlamati situatia cu facturile.