avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate abrad

Activitate abrad

Răspuns la discuția Muncitori vietnamezi
Am facut acest lucru. Proprietarul a spus scurt pe doi ca fiecare raspunde in mod egal in fata legii si ca asteapta sa vada ce decizie iau autoritatile. Ceea ce e de-a dreptul frapant este faptul ca nu exista nici o autoritate care sa reglementeze numarul de locuitori per spatiu locativ. Am sunat si vorbit inclusiv la Imigrari...ei ne-au spus ca odata ce muncitorii au primit permisul de sedere, ei nu mai pot face nimic si muncitorii respectivi au fix aceleasi drepturi si obligatii ca si orice alt cetatean...din pacate, Politia nu pare sa faca nimic. Se prezinta la sesisari si ii indeamna sa mearga la somn, apoi pleaca.
Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier de case, in care, in urma cu aproximativ 7 luni, au fost cazati intr-una din case, 25 de muncitori vietnamezi. Spatiul locativ nu este dedicat unui numar atat de mare de oameni si totusi....
Zilnic consuma cantitati uriase de alcool, canta, urla, fac galagie pana tarziu in noapte, au agresat sexual un baietel de 11 ani iar cateva zile mai tarziu l-au si lovit. Zilnic sunt episoade de expunere indecenta, ei alegand sa urineze de pe terasa casei direct in curte. sotiile noastre sunt fluierate constant si agresate verbal Am incercat sa mergem si sa discutam cu ei, am depus sesisari si plangeri la toate autoritatile abilitate si am ajuns pana la a discuta cu angajatorul lor, insa nimeni nu face nimic. Traim un calvar si traim intr-un adevarat focar de infectie.
Toate plangerile si sesizarile au fost semnate de mai bine de jumatate din locuitorii strazii si tot degeaba.
Va rugam mult sa ne indrumati si spre alte cai, daca exista, prin care am putea remedia aceasta situatia.
Multumim anticipat!
Discuție Donatii PFA
Buna ziua! Sunt implicat în mai multe campanii sociale, de într-ajutorare însa nu beneficiez de suportul unui ONG. Am cautat online detalii pentru înființarea unui ONG însa durează foarte mult si costurile sunt destul de mari. Momentan am un PFA deschis și vreau sa va întreb dacă exista posibilitatea atașării unui nou cod CAEN și eventual al unui cont bancar separat pentru a putea primii donatii.
Este vorba de acțiuni sociale: gătit pentru persoanele nevoiașe, susținerea copiilor defavorizați(de la rechizite și haine, la consiliere psihologica si ajutorul unor voluntari din sistemul de învățământ), vizite și sprijin sub forma de mâncare și alte lucruri de strict necesar al persoanelor vârstnice, aflate în dificultate prin deplasarea unor medici voluntari la domiciliu, etc....lucruri pentru care multe persoane s-au oferit sa doneze însa momentan nu pot primii acest sprijin al comunității.