avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate Biancuta

Activitate Biancuta

Bună seara. Fica mea are vârsta de 17 ani este din Constanța și face sport de performanță ( karate ,) stilul este Ashihara, pe data de 07.11.2021, a participat la Campionatul Mondial Ashihara karate la București, unde a obținut locul 1. Întrebarea este ; ce avantaje ar trebui să primească în urma titlului abținut? care sunt pașii? Campionă Mondială este un titlu destul de mare . Până in prezent nu i-au dat nimic, înafară de o diplomă un tricou, medalia și trofeul. Aștept răspunsul dvs. Vă mulțumesc.
Bună seara. In anul 1991 am lucrat 1 an și 5 luni cu grupa a 2 -a de muncă , iar din anul 2000 sunt Funcționar public cu statut special. Vreau să știu dacă eu beneficiez de reducea vârstei de pensionare conform legii unice 263 pe 2010, Fiind în prezent cadru cu statut special și funcționăm după legea 223/2015. ,Vă rog să- mi spuneți dacă beneficiez de reducere s-au nu.
Bună seara. Am o întrebare ,în anul 1991 am lucrat în cadrul zootehnic 1 an și cinci luni ,unde am beneficiat de grupa a 2-a de muncă fiind angajat civil la o societate comercială, comform kegii 263/2010 trebuie să beneficiez de reducerea vârtei la pensie cu 4 luni , Precizez că din anul 2000 sunt cadru militar cu statut special. Am depus adeverința pentru grupa a 2-a de muncă la biroul resurse umane și mi s-a comunicat că nu beneficiez de reducerea de 4 luni pentru perioada lucrată în anul 1991 pentru că noi suntem militari si funcționăm după legea 223/2015,, nu ne raportăm la legea 263/2010. Întrebarea mea către dvs. este: Dacă în perioada în care am beneficiat de grupa a II-a de muncă eram persoană civila nu trebuie să fie luată in calcul după legea 263/2010? Vă rog să- mi spuneți dacă cei de la biroul resurse umane au dreptate sau fac un abuz?Vă mulțumesc. Aștept răspunsul dumneavoastră..
Bună ziua. În mesajul anterior am omis să precizez că din anul 2000 sunt cadru militar cu statut special. Am trimis răspunsul dvs. către biroul resurse umane și mi s-a comunicat că nu beneficiez de reducerea de 4 luni pentru perioada lucrată în anul 1991 în cadrul zootehnic unde am avut grupa a II-a de muncă pentru că noi suntem militari si funcționăm după legea 223/2015, nu ne raportăm la legea 263/2010. Întrebarea mea către dvs. este: Dacă în perioada în care am beneficiat de grupa a II-a de muncă eram persoană civila nu trebuie să fie luată in calcul după legea 263/2010? Vă mulțumesc. Aștept răspunsul dumneavoastră.
Bună ziua . Am lucrat în anul 1991 în cadrul sectorului zootehnic 1 an și 5 luni avâd grupa a 2-a de muncă, vreau să stiu dacă se ia în calcul la pensie , Am înțeles că este o lege dată unde spune că infifent căt ai lucrat se ia în calcul , nu mai este că trebuie să ai minim 5 ani. Dacă este adevărat vă rog să - mi spuneți textul de lege ( ce art. literă) ca să pot merge la biroul resurse umane să le arăt. Vă mulțumesc aștept răspunsul dv.




Buna ziua. Am solicitat în scris (așa cum mi-ați sugerat d-voastră) și mi-au dat că am avut grupa a III-a de muncă. Aș vrea să știu daca la grupa aceasta beneficiez la pensie de zile suplimentare si câte luni la fiecare an.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca benficiati de grupa de munca, acest fapt trebuia mentionat in carnetul de munca.

Am sugerat in mesajul meu anterior sa solicitati firmei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va comunice, eventual sa va emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada respectiva.

Vă rog să- mi spuneți dacă grupa a III-a de muncă beneficiază de vechime suplimentară la pensie , și câte luni pe an.
Da perioada respectivă este înscrisă in carnetul de muncă dar, vreu sa știu dacă am avut grupă de munca.

Cornel Vasile a scris:

Perioada in cauza nu o aveti inscrisa in carnetul de munca ?

Bună ziua. Am lucrat Gardian Public în perioada 1995-2000 și vreau să stiu dacă am beneficiat de grupă de munca? Mentionez că am avut în dotare armament.