avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Miha2018

Activitate Miha2018

Multumesc ptr. raspuns.
Dar pentru functionari administrativi, conform cod COR sunt necesare studii medii (absolvent liceu) ... pot asimila cele 8 clase + 2 sc. complementara cu studii medii?
Multumesc inca o data!
Buna ziua!
Ma adresez cu urmatoarea speta: un salariat nu a efectuat concediul de odihna din anul 2018 (total 144 zile inclusiv anul 2023). Cum poate "fi obligat" acest salariat sa efectueze efectiv aceste zile de concediu, pentru a evita plata indemnizatiei in cazul inctarii CIM? Care este perioada maxima de timp in care poate sta in concediu?
Buna ziua! Ma adresez dvs. cu urmatoarea intrebare: o persoana absolventa a 8 clase + 2 ani scoala complementara poate fi angajata in cadrul unui birou pentru a desfasura activitati specifice (intocmire documente, arhivare, evidente, etc.) si care ar fi postul pe care ar putea fi angajata?
Multumesc!
Multumesc!!!
Buna ziua,
Referitor la OUG 142/2021 cu privire la perioada de 24 de luni:
Spuneti-mi, va rog, daca am inteles corect un paragraf din OUG 142/2021 cu privire la majorarea salariului minim garantat avand perioada de gratie 24 luni incepand cu 1 ianuarie 2022:
pentru un salariat care are deja contract de munca incheiat trebuie sa-i majorez salariul minim incepand cu 1 ianuarie 2022 la suma de 2550 (cf HG 1071/04.10.2021.... si majorat peste aceasta suma (cf OUG 142/2021) abia incepand cu data de 01.01.2024 ... deci o perioada de gratie de 24 de luni incepand cu 01.01.2022. De fapt salariu minim majorat se aplica de la 01.01.2024 ptr salariatii care la aceasta data au vechim de cel putin 24 luni ....
Multumesc!!!
Buna ziua!!!
Referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa 2, necesare la stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil, care este "venitul net realizat (lei)"???
Din saalriul brut de incadrare se scad contributiile, deducerile, cu tichete, fara tichete de masa .... cu impozit, fara impozit ... Multumesc!!!
Multumesc!!!
Furtul ... dar doar din patrimoniul societatii noastre ... "- sustragerea sub orice forma de bunuri apartinand societatii comerciale, furt combustibil" .... fapta lor s-a petrecut in depozitul altei societati ....
Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta:
Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, la depozitul unei alte societati comerciale pentru transportul unor materiale. Aici cei doi sustrag o scara metalica pe care o introduc in automobilul cu care s-au deplasat la acel depozit. Cei de la societatea respectiva realizeaza disparitia scarii respective, verifica inregistrarile de pe camerele video (pe care ni le-au trimis si noua) si sesizeaza societatea noastra despre acest lucru. Cei doi sunt sunati telefonic, se intorc si predau scara celor de la depozitul respectiv. Se demareaza cercetarea diciplinara, cei 2 recunosc fapta si se hotaraste concedierea disciplinara a acestora, dar parerile sunt impartite cu privire la incadrarea faptei, ca sa zic asa. Avand in vedere ca in RI fapta grava este considerata doar sustragerea de bunuri ale societatii noastre, scara respectiva fiind proprietatea altcuiva, cum ar fi mai bine sa incadram fapta ... "la sustragere de bunuri in timpul programului de lucru" sau la faptul ca prin faptele lor salariatii au adus un prejudiciu de imagine societatii noastre si au compromis prestigiu societatii noastre. Multumesc anticipat.
Multumesc!!