avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate Felisse

Activitate Felisse

O societate si-a schimbat denumirea si sediul in alt judet . Inainte de a efectua aceste modificari , dl administrator a facut o Procura pentru a reprezenta societatea . Menționez ca procura are datele societatii vechi , respectiv denumire si adresa .
Intrebare : mai e valabila procura respectiva , atat timp cat figurează CUI -ul mentionat in aceasta sau trebuie facuta o procura noua cu datele schimbate?
Răspuns la discuția Concediere disciplinara
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția Concediere disciplinara
Buna ziua,

Astazi am primit confirmarea de primire de la cei 2 angajati . Bineinteles nu s-au prezentat la data mentionata pe convocare . Prin urmare le pot desface cim-ul sau mai sunt nevoita sa le trimit inca o data o noua convocare pentru a sta in picioare in cazul atacului in instanta ?
Buna ziua,

Am trimis 2 convocari cu sarcini diferite in acelasi plic cu recomandata AR , simpla .
De curand am aflat ca am avut de ales sa trimit cele 2 convocari prin posta cu recomandata - acte de valoare, prea tarziu pentru mine.

Este OK , din punct de vedere juridic modul in care am trimis eu cele 2 convocari , respectiv prin AR ?
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediere disciplinara
Am citit ca s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu urmatorul continut:

"(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;"
Conform continutul comunicatului CCR: "Curtea a constatat ca masura suspendarii contractului de munca, din initiativa angajatorului, pe durata cercetarii disciplinare prealabile, constituie o restrangere disproportionata a dreptului la munca, ocrotit de art. 41 alin. (1) din Constitutie.

In cazul meu , odata ce am inceput cercetarea disciplinara, MAI AM VOIE SA ii suspend in aceeasi data contractul? Sau merg pe nemotivat incontinuare, pana la primirea unui raspuns in urma convocarii expediate catre salariat? ?
in final urmand sa ii intocmez decizia de incetare CIM si o expediez prin posta pentru a-i fi adusa la cunostiinta actul in sine .....

Răspuns la discuția Concediere disciplinara
Multumesc frumos!
Dar persoanele care pornesc demersul pentru cercetarea disciplinara , pot face parte si din comisie ?
Incercam sa evitam pe cat posibil atacarea prezentei convocari in instanta , si sa fie cat mai corecta intocmita .
Intampin o situatie foarte complicata . Recunosc ca pana acum nu m-am lovit de genul acesta de probleme .
Am 2 angajati care din luna 01.2019 nu s-au mai prezentat la serviciu. In pontaj sunt trecuti nemotivat , inclusiv in luna pana la mijlocul lunii 02.2019.
Este ok sa fie trecuti nemotivat urmand pana la finele lunii 02.2019 sa emit convocare fiecaruia in parte . Pot suspenda contractul de munca cu luna ianuarie ? Sau din momentul convocarii?
Cum le pot desface contractul fara ca societatea sa aiba de suferit ?
Avem urmatoarea speta:
Unitatea achizitioneaza animale (tineret ovin )de pe teritoriul Romaniei de la diversi furnizori (ciobani) in baza unui contract de intermediere cu un achizitor - persoana fizica / persoana fizica autorizata.

In urma acestui contract de intermediere, achizitorul achizitioneaza animale de la diferiti furnizori de pe teritoriul Romaniei ce vor avea in mod obligatoriu atestate de producatori valabile , emise conform dispozitiilor art 8. Alin 3 din Legea nr 145/2014.

Pe baza filelor din carnetul de comercializare emise de proprietarii de drept al animalelor ce evidentiaza contabil platile ce urmeaza a fi efectuate, se pot trimite banii prin virament bancar in contul personal a achizitorului PF / PFA pentru a efectua plata catre furnizori (ciobani) de la care se vor cumpara animalele?

Deoarece obligatia noastra este sa respectam dispozitiile Legii nr 70/2015 a plafonului zilnic privind platile in numerar, achizitorul va efectua platile catre furnizor-(cioban) fie prin virament bancar, fie in numerar.
Care este suma maxima pe care unitatea sau achizitorul dupa caz, va trebui in mod obligatoriu sa o achite in numerar furnizorului, respectiv ciobanul in cazul nostru de fata, punand in aplicare Legea 70/2015?