avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O societate si-a schimbat denumirea si sediul in alt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O societate si-a schimbat denumirea si sediul in alt judet . ...

O societate si-a schimbat denumirea si sediul in alt judet . Inainte de a efectua aceste modificari , dl administrator a facut o Procura pentru a reprezenta societatea . Menționez ca procura are datele societatii vechi , respectiv denumire si adresa .
Intrebare : mai e valabila procura respectiva , atat timp cat figurează CUI -ul mentionat in aceasta sau trebuie facuta o procura noua cu datele schimbate?

Atat timp cat societatea are acelasi CUI, nu trebuie sa obtineti o alta procura. Vechea procura este valabila.
Faptul ca ati modificat denumirea si sediul societatii nu constituie un caz de incetare a mandatului dat prin procura.

Insa orice act emis dupa modificare, trebuie sa cuprinda denumirea si sediul societatii actualizate.

Art. 231. Cod civil
Toate documentele, indiferent de formă, care emană de la persoana juridică trebuie să cuprindă denumirea și sediul, precum și alte atribute de identificare, în cazurile prevăzute de lege, sub sancțiunea plății de daune-interese persoanei prejudiciate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal al adunarii generale. Coto Tita Coto Tita In Procesul verbal al adunarii generale trebuie obligatoriu sa se mentioneze denumirea asociatiei? In cazul in care nu apare denumirea asociatiei mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Este infracțiune faptul că șefii asociației noastre declară în instanțe două sedii sociale, dar niciunul nu este legal (nu e niciunul real și actual) ? flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)
Model imputernicire si solicitare caziere judiciare ANTONG ANTONG Buna seara, Societatea la care lucrez (o sa-i spun societatea A) are capital privat strain in procent de 100%. In statul societatii comerciale romane A ... (vezi toată discuția)