avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate gart

Activitate gart



Vladislav20 a scris:

`



Cum pot lua legatura cu tine? Nu merge sa iti trimit mesaj privat, imi poti lasa tu un mesaj cu o adresa de email?
Asiguratorul mi-a spus ca nu se poate, mi-a comunicat ca este posibila doar decontarea cheltuielilor cu inchirierea unei biciclete asemanatoare si doar pe perioada in care aceastase afla in service sau pe toata perioada in situatia in care este dauna totala.
Buna seara, in timp ce ma deplasam cu bicicleta am fost victima unui accident rutier, am obtinut autorizatia de reparatie si anexa 2, anexa din care rezulta ca soferul este vinovat.
Am deschis dosarul telefonic si astept programarea pentru constare.
In momentul de fata bicicleta nu poate fi utilizata datorita avariei, de ceva ani bicicleta este singurul mijloc de transport pe care il utilizez in activitatea zilnica (365 zile pe an) deoarece nu pot utiliza transportul in comun, aglomeratia din acestea imi provoaca un disconfort teribil si prefer sa merg pe jos.
Cum bicicleta nu poate fi utilizata si nici nu am alta, am stat mai mult pe acasa in ultima saptamana.
Se poate sa folosesc servicii de tip taxi pana la solutionarea dosarului de dauna si sa solicit decontarea acestor cheltuieli in baza politei RCA?
Răspuns la discuția Taxa de timbru - scutire
Multumesc pentru raspuns Av. Gabriel Klein Kiritescu!

Mi-a fost admisa cererea de reexaminare a taxei de timbru.
"Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de reexaminare. Constată că petentul este scutit de plata taxei de timbru. Definitivă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi, 04.01.2019.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 04.01.2019"

Cum am luat in calcul si respingerea cererii, am platit taxa stabilita de instanta pentru a evita anumite neplaceri ce ar fi putut aparea in viitor (am vazut niste minunatii prin jurisprudenta).

Cum imi voi recupera acum taxa de timbru deja platita?
Este necesar sa depun o noua cerere pentru restituirea taxei sau s-a dispus din oficiu restituirea taxei deja platite?
Am urmatoarea nedumerire:

Art. 29. (1) Sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru acțiunile și cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, ordinare și extraordinare, referitoare la:
b) stabilirea și plata ajutorului de șomaj, a ajutorului de integrare profesională și a alocației de sprijin, a ajutorului social, a alocației de stat pentru copii, a drepturilor persoanelor cu dizabilități și a altor forme de protecție socială prevăzute de lege;

Bursele sociale acordate de statul roman studentilor pot fi incadrate ca si "alte forme de protectie sociala prevazute de lege"?

Am nevoie de raspuns pana maine dimineata caci maine voi depune cererea de reexaminare a taxei de timbru iar un raspuns ulterior nu mi-ar mai fi de folos...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu sa depui declaratie de acceptare a succesiuni, este suficient sa platesti impozitul, sa schimbi un bec, sa vopsesti o usa, sa arunci anumite obiecte sau orice activitate specifica unui proprietar.
Daca ai utilizat mostenirea ca si cum ai fi proprietar, inseamna ca ai acceptat tacit acea mostenire.
Deci? ai curat iarba din curte? ai schimbat un bec? ai utilizat in vreun fel acea mostenire?
Răspuns la discuția Abuz legea 554/2001
Nu stie nimeni?
Buna ziua,
Se incadreaza ca si infractiune acest comportament al unei persoane din cadrul unei institutii publice:
- se refuza inregistrarea sesizarilor transmise prin e-mail (transmise pe oricare din adresele oficiale ale institutiei), fiind nevoit sa le inregistrez personal la registratura
- nu mi-a fost comunicat niciodata un raspuns la aceste sesizari (7-8)
- cererile pe legea 544/2001 transmise prin e-mail sunt inregistrate dar dupa foarte multe insistente,
- toate cererile pe legea 544/2001 sunt solutionate in termenul maxim de 30zile desi au o complexitate foarte redusa,
- desi sunt solutionate in termenul maxim de 30zile (spunadu-mi-se de fiecare data ca nu s-a reusit transmiterea acestora in termenul de 10 zile, urmand sa le primesc in termenul de 30zile) in majoritatea cazurilor sunt informat ca informatiile solicitate nu au caracter public sau au fost afisate candva undeva ( lucru neadevarat in majoritatea cazurilor) .
- se refuza inregistrarea plangerilor administrative iar cele inregistrate direct la registratura nu sunt solutionate.

In decursul unui an de zile nu mi-a fost solutionata nicio sesizare, in momentul de fata nu imi mai este inregistrata absolut nicio cere transmisa prin e-mail, nu mi-a fost solutionata nicio plangere administrativa, inafara de prima cerere pe legea 544, cerere ce a fost solutionata partial, absolut toate au avut ca si solutionare un mod identic (copy paste - raspuns la 10 zile pentru prelungire termen - raspuns la 30 zile ca informatiile nu au caracter public sau ca au fost afisate candva).
Aceeasi persoana ce a semnat absolut toate raspunsurile a tergiversat o contestatie aproximativ 120zile.
Pe scurt am cam primit un ""tratament prenferential"" :)))

Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este da, la ce infractiune se incadreaza?
Daca doriti sa rezolvati problema fara a se ajunge la complicatii, trebuie sa angajati un avocat ce a mai avut spete identice.
Depinde si de ceea ce ati declarat...
Puteti sa va folositi de articolul 30 din codul penal si sa sustineti ca nu stiati ca acele numere erau expirate, in cazul acesta puteti scapa fara sanctiune sau cel mult cu o amenda administrativa.
Din punctul meu de vedere sansele sa va alegeti cu cazierul patat sunt zero deci nu veti avea probleme sa va inscrieti la politie.jandarmerie etc.
Am gasit raspuns la ceea ce am intrebat.
- actele atacate nu au fost motivate si am invocat exceptia de nelegalitate, in cazul acesta nefiind necesara o procedura prealabila conform articolului 7 aliniatul 5 ce face trimitere la articolul 4
- contestatia si apelul depuse sunt asimilate unei proceduri prealabile.