avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cheltuieli cu transportul zilnic RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cheltuieli cu transportul zilnic RCA

Buna seara, in timp ce ma deplasam cu bicicleta am fost victima unui accident rutier, am obtinut autorizatia de reparatie si anexa 2, anexa din care rezulta ca soferul este vinovat.
Am deschis dosarul telefonic si astept programarea pentru constare.
In momentul de fata bicicleta nu poate fi utilizata datorita avariei, de ceva ani bicicleta este singurul mijloc de transport pe care il utilizez in activitatea zilnica (365 zile pe an) deoarece nu pot utiliza transportul in comun, aglomeratia din acestea imi provoaca un disconfort teribil si prefer sa merg pe jos.
Cum bicicleta nu poate fi utilizata si nici nu am alta, am stat mai mult pe acasa in ultima saptamana.
Se poate sa folosesc servicii de tip taxi pana la solutionarea dosarului de dauna si sa solicit decontarea acestor cheltuieli in baza politei RCA?
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
gart, utilizator
Cel mai recent răspuns: gart , utilizator 23:23, 13 Noiembrie 2019
Se pot solicita daune pentru lipsa de folosință a bicicletei invocând folosirea altor mijloace de transport, de exemplu. Pentru plata despăgubirii pentru lipsa de folosință trebuie să prezentați documente justificative pentru mijlocul de transport alternativ folosit.â
ing. Ioan Ciobanu
Asiguratorul mi-a spus ca nu se poate, mi-a comunicat ca este posibila doar decontarea cheltuielilor cu inchirierea unei biciclete asemanatoare si doar pe perioada in care aceastase afla in service sau pe toata perioada in situatia in care este dauna totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto prunastefan prunastefan buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - obţinere despăgubiri Bogdan1994 Bogdan1994 Salut! Am fost implicat într-un accident rutier dintre o maşina şi o bicicletă, eu fiind biciclistul în speţa victima (efectiv şoferul a virat stânga, ... (vezi toată discuția)
Despăgubire staționare taxi (în calitate de păgubit), ca urmare a unui accident. mai este de actualitate acest tip de despăgubire? Parakalo Parakalo Mai este de actualitate acest tip de despăgubire. Mâine fac 4 săptămâni de staționare și sunt și operator de transport. Întâmpin reticență din ... (vezi toată discuția)