Ei nu vor furniza inregistrarile telefonice pe care le au cu d-voastra de aia este obligatia d-voastra sa anexati orice probe posibile aveti cum ca nu vor sa rezilieze contractul.
Puteti merge si personal la ANPC si sa depuneti reclamatia direct daca pe internet nu reusiti.
Pai depinde in ce sens are inmatricularea suspendata si cine este propietarul de drept al autovehiculului.
Daca sunteti propietarul acestuia in acte si o aveti la impozit, da, puteti radia din circulatie masina (in aceasta situatie inmatriculare suspedata probabil are din lipsa ITP).
In cazul in care nu sunteti propietar direct in acte dar aveti masina la impozit, este necesar sa faceti transcrierea actelor pe numele d-voastra si ulterior inaintata radierea.
Daca sunteti propietarul masinii dar nu mai aveti masina la impozit (din culpa vanzarii acesteia si transferarii dreptului de propietate catre alt propietar) insa acesta nu a si transcris-o de la politie pe numele sau, NU aveti dreptul legal sa radiati din circulatie acea masina (prin declararea actelor pierdute, obtinere dublicat si radiere), fiind fapta penala.
E situatie civila.
Cel mai simplu este sa inaintati o reclamatie catre ANPC, expunand toate motivele in fapt si anexati orice proba concreta ca v-ati adresat celor de la vodafone cu solicitarea de renuntare in cele 14 zile (MARE ATENTIE, AVETI DREPT DE RETRAGERE 14 ZILE DOAR DACA CONTRACTUL ESTE INCHEIAT LA DISTANTA SI NU FIZIC LA SEDIUL ACESTORA).
Mai exista si varianta eventuala, inainte sa formulati reclamatie la ANPC, sa va adresati la un punct de lucru Vodafone pentru a discuta live cu un agent si sa vedeti ce va spune iar daca tot nu rezolvati situatia, atunci inaintati reclamatie catre ANPC.
In mod normal, daca situatia este asa precum a-ti descris-o, contractul va fi incheiat prin reclamatia de la ANPC insa Vodafone in apararea sa, va depune (probabil?) probe sau alte dovezi concludente.
Daca raspunsul de la ANPC este nefavorabil in favoarea dv., in functie de argumentele pe care se justifica raspunsul, un avocat va poate comunica daca are sens sau nu o actiune pe instanta.
Intre 'a da in judecata' si a intocmi dosar penal sunt diferente majore. Inselaciunea este fapta prevazuta si pedepsita de codul penal, care este anchetata in urma unui dosar penal. Prin a formula cerere de chemare in judecata, actionati pe civil, iar inselaciunea nu face parte din acea categorie.
Pentru dosar penal, formulati plangerea penala, cu probele aferente atasate si inaintati-o catre parchetul de pe langa judecatoria dvs. sau direct la politie.
Pentru cerere de chemare in judecata, va scrieti problema detaliata in fapt si ce pretentii aveti, anexati probele aferente si veti trimite prin scrisoare recomandata catre judecatorie sau depuneti cererea direct la judecatorie.
Buna ziua,
Daca hotararea nu este definitiva, poate fi atacata. In privinta obtinerii unei pedepse cu suspendare depinde de mai multi factori si nimeni nu va poate garanta, exista posibilitatea.
Angajati-va un avocat specializat in dreptul penal pentru aparare si in vederea obtinerii unei pedepse cu suspendare a executarii.
Buna ziua,
Daca aveti probe cu acele amenintari si sunt de natura sa va creeze o stare de temere respectiv sa va puna viata in pericol, puteti inainta plangere penala impotriva faptuitorilor pentru infractiunea de amenintare.
Restul aspectelor prin care 'sunt acuzata pe nedrept ca ma dau la un barbat insurat' si 'familia acelei persoane vrea sa ma bage in tribunal' din punct de vedere legal, sunt non-sens. Nu va poate da cineva in judecata pe un asemenea argument precum cel sustinut.
Legal vorbind, daca nu are niciun drept asupra imobilului nici macar mutatie pe numar de casa, da aveti acest drept.
Moral vorbind, inainte de a lua o astfel de decizie, ganditi-va totusi ca este mama d-voastra, persoana care va dat viata si care va crescut, persoana care in caz de probleme grave, probabil va fi singura care o sa va stea alaturi si chiar daca nu va intelegeti, e o mama care la o adica si-ar da si viata pentru copilul ei, mai departe d-voastra stiti daca luati sau nu decizia corecta.
Sarbatori Fericite!
Buna ziua,
Ar cam trebui sa notificati asa zisa politie locala care sa vina sa constate si eventual sa ia anumite masuri impotriva lui si daca tot nu se rezolva nimic, incercati eventual cu o plangere catre garda de mediu.
Buna seara,
Daca ati cumparat pe persoana fizica, inaintati plangere catre ANPC, daca pe pj, cu proces pe instanta.
Buna seara,
Nu cunosc exact legea, insa din ce stiu eu statul roman nu are cum sa anuleze un permis emis de un alt stat. Da, va poate pune interdictie sa circulati pentru o anumita perioada de timp pe teritoriul Romaniei dar nu poate anula un act emis de un alt stat.