avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, pot radia o mașină care are ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, pot radia o mașină care are înmatricularea suspendată? ...

Bună ziua, pot radia o mașină care are înmatricularea suspendată? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: GabbyD9823 , utilizator 19:19, 22 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai depinde in ce sens are inmatricularea suspendata si cine este propietarul de drept al autovehiculului.

Daca sunteti propietarul acestuia in acte si o aveti la impozit, da, puteti radia din circulatie masina (in aceasta situatie inmatriculare suspedata probabil are din lipsa ITP).

In cazul in care nu sunteti propietar direct in acte dar aveti masina la impozit, este necesar sa faceti transcrierea actelor pe numele d-voastra si ulterior inaintata radierea.

Daca sunteti propietarul masinii dar nu mai aveti masina la impozit (din culpa vanzarii acesteia si transferarii dreptului de propietate catre alt propietar) insa acesta nu a si transcris-o de la politie pe numele sau, NU aveti dreptul legal sa radiati din circulatie acea masina (prin declararea actelor pierdute, obtinere dublicat si radiere), fiind fapta penala.
Am mașină la impozit cu contractul de vânzare cumpărare dar nu am apucat sa o duc la poliție trecând mult timp a expirat ITP și sa suspendat înmatricularea , acesta fiind statusul de pe DRPCIV, eu vreau sa o scot de la impozit și mă gand am dacă o duc la dezmembrări voi putea să o radiez

S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L a scris:

Pai depinde in ce sens are inmatricularea suspendata si cine este propietarul de drept al autovehiculului.

Daca sunteti propietarul acestuia in acte si o aveti la impozit, da, puteti radia din circulatie masina (in aceasta situatie inmatriculare suspedata probabil are din lipsa ITP).

In cazul in care nu sunteti propietar direct in acte dar aveti masina la impozit, este necesar sa faceti transcrierea actelor pe numele d-voastra si ulterior inaintata radierea.

Daca sunteti propietarul masinii dar nu mai aveti masina la impozit (din culpa vanzarii acesteia si transferarii dreptului de propietate catre alt propietar) insa acesta nu a si transcris-o de la politie pe numele sau, NU aveti dreptul legal sa radiati din circulatie acea masina (prin declararea actelor pierdute, obtinere dublicat si radiere), fiind fapta penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Intrebare - masina vanduta dar inmatriculata in continuare pe numele meu marya24 marya24 buna ziua! pe 11 noiembrie 2012 am vandut o masina unei persoane care nu a trecut-o pe numele sau in termen de 30 zile, cum prevede legea, apoi a intrat in ... (vezi toată discuția)