avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate marivan

Activitate marivan

Mulțumesc foarte mult.
Bună ziua,
Mulțumesc pentru răspuns. Certificatul de handicap este pentru gradul de handicap grav, nerevizuibil, și tip de handicap mental. Ea nu se poate nici deplasa, practic nu folosește deloc picioarele doar mâinile.
Bună ziua,
După moartea tatălui, am dezbătut succesiunea, mama a cedat în favoarea mea partea ei de moștenire asupra apartamentului pe care l-au cumpărat. Ea s-a îmbolnăvit, acum are un certificat de handicap grav, necesita îngrijire, este într-un camin și sunt cheltuieli care ma fac sa ma gândesc dacă pentru îngrijirea ei pot vinde apartamentul care acum îl deținem în cote egale de 50%. Dacă da, ce demersuri trebuie sa fac?. Mulțumesc anticipat. M. I.
Răspuns la discuția Impozit pe venit 2018
Mulțumesc pt răspuns
Răspuns la discuția Impozit pe venit 2018
Intenția mea a fost să transmit online declarația, pt că nu a fost validată am ajuns la un ghișeu ANAF, acolo nu a primit-o pt că la sediu se primesc după 1.01.2019. Asta este și nelămurirea mea. Declarația tipărită este datată 21.07.2018. Era înainte de 31.07. Când am fost la ghișeu.
In martie 2018 am încasat contravaloarea pt vânzarea unor acțiuni. In 21.07. 2018, am completat pe site-ul ANAF formularul declarației unice la capitolul aferent veniturilor estimate pentru 2018. Mi-a calculat impozitul și o bonificație pt plata până la 15 .12. 2018. Formularul nu a putut fi validat și nici vreun alt mesaj nu am primit. L-am tipărit și am mers la un ghișeu ANAF, unde mi s-a spus că impozitul se plătește abia în 2019. De ce e înscrisă reducere pt plata in 2018, nu am înțeles. Ulterior, am mai incercat să văd ce se întâmplă, dar pe site-ul ANAF nu mai pot deschide formularul declarației unice .
Eu nu știu ce să mai cred, ceea ce auzim in spatiul public sau funcționara de la ghișeu. Vă mulțumesc anticipat dacă mă puteți lămuri ce am de făcut.
Așa este. Am deschis lista asociaților înregistrate la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, sunt tot felul de asociații din diferite domenii, dar nici urmă de asociații de proprietari.
Mulțumim pentru răspunsul prompt. Și noi suntem de părere că nu este necesar. Activitatea asociației de proprietari este reglementată de legislația specifica, legea 230, in care nu sunt referiri la această impunere.
Suntem o asociație de proprietari constituită în 1998 prin hotărâre judecătorească. De curând s-a ales un nou comitet și un nou președinte. Administratorul asociației care și-a dat demisia solicită dovada înscrierii acestei modificări în registrul asociațiilor și fundațiilor pentru a preda documentele asociației care sunt în posesia sa.
Vă rugăm să ne acordați sprijinul d-voastra pentru a ne lămuri dacă este cazul să facem acest demers și dacă da, unde trebuie să ne adresăm. Vă mulțumim.