avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate kesy

Activitate kesy

Buna ziua,
Sotia mea se confrunta cu o situatie pe cat de dificila , pe atat de destructiva, periculoasa si inumana, deoarece Unitatea la care lucreaza se afla la o distanta de 67 de km fata de localitatea unde locuieste , respectiv Drobeta Turnu Severin si face zilnic peste o ora pana la locul de munca, respectiv Centrul Rezidential Medico-Social de Asistenta si Ingrijire Medicala - Bacles, Unitate care se afa in mediul rural si se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti din cadrul Consiliului Judetean Mehedinti.
Problema cea mai grava o reprezinta faptul ca la intoarcere/dupa orele de program, nu mai are mijloc de transport, situatie in care pleaca de la serviciu de fiecare data cu ce masini de ocazie gaseste, in conditiile in care acestea circula foarte rar pe traseul respectiv, deoarece unitatea la care lucreaza se afla intr-o Comuna oarecum izolata.
In urma conditiilor de transport inumane, in special la intoarcerea de la serviciu, cand asteapta ore multe pana sa treaca o masina (care sa accepte sa o ia), singura pe drumuri de tara pustii, fara posibilitate de adapost /protectie (fie vara , fie iarna - la temperaturi foarte ridicate sau scazute), dar si a conditiilor de transport catre serviciu (microbuze care nu indeplinesc conditiile de circulatie pentru calatori, care au probleme de etanseitate la geamuri si la usi / iarna fiind fara caldura, iar vara la temperaturi ridicate fiind fara aer conditionat, cu geamurile deschise - tot timpul in current), a ajuns sa aiba grave probleme de sanatate /diferite tipuri de raceli si alte afectiuni, iar lipsa conditiilor de transport pe termen lung i-a agravat starea de boala in mod continuu si a adus-o deseori in starea de a solicita concediu medical din aceaste cauze, in prezent fiindu-i profund afectata starea de sanatate din cauza conditiilor inumane de transport expuse mai sus si suportate timp de 10 ani !
Ba mai mult, exista un post liber, specific pregatirii profesionale pe care o are – Kinetoterapeut, la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane cu Dizabilitati – Simian, care se afla langa oras / Dr.Tr. Severin, tot in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti din cadrul Consiliului Judetean Mehedinti, unde initial i se acceptase transferul si a fost chemata la interviu, insa, intre timp s-a schimbat seful de la Bacles, iar noua sefa care a venit i-a refuzat transferul (desi Unitatea de la Bacles nu mai are personalitate juridica), cu aprobarea aceleiasi Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti, care initial ii acceptase transferul, pe motiv ca face parte din cei 3 specialisti ai Centrului de la Bacles si fara ea Central nu ar mai indeplini conditiile de functionare, insa cand a solicitat in scris documentele legale pe care se sprijina aceste afirmatii, nu a mai primit niciun raspuns .
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege (si care este aceea) care sa oblige angajatorul sa asigure contitii de transport la o distanta asa de mare de oras / raportat la timp si km etc…, sau ce alte posibilitati ar mai fi pentru a rezolva cumva aceasta situatie !

Multumesc !
Buna ziua,

Am solicitat aplicarea legii pentru ca am fost conditionat cu inca o asigurare, atunci cand am solicitat sa mi se faca Asigurarea Obligatorie Auto, iar cand am spus ca este ilegal ceea ce fac si am invocat Ordonanta 99/2000, am fost refuzat total, pe motiv stresez, ba mai mult, am atasat si un doc. din luna dec.2017, prin care am aratat ca nu este o "eroare de sistem" , ci o practica veche a firmei respective ;
in doc. mentionat, am scris la data emiterii, cum am fost conditionat cu o alta asigurare asociata, insa atunci mi s-au dat banii inapoi pe asigurarea introdusa abuziv, dupa ce am insistat ca este ilegal si a fost sunata sefa, ba mai mult, am solicitat sa mi se scrie pe doc. respectiv, conform cu originalul si sa semneze, ceea ce s-a si facut .

Urmare celor prezentate mai sus, am ramas in ziua urmatoare fara asigurare si nu am mai putut circula cu masina, situatie care m-a suparat si am ajuns sa reclam abuzul !

Problema mentionata in titlu, a fost doar pentru a ma lamuri asupra unei situatii, asociata problemelor mentionate mai sus / "o gluma....", comparativ cu cate au facut ! :)
Am primit raspuns de la ANPC si mi s-a spus ca Petitia a fost redirectionata catre Autoritatea de Supraveghere Financiara Bucuresti. pentru competenta solutionare / deoarece excede sferei lor de competenta .
Da, asa este... / chiar si cei de la Protectia Consumatorului m-au indrumat catre aceeasi autoritate mentionata de dvs. !
Pana la urma am ajuns la Protectia Consumatorului, deoarece, pe langa problema cu actele/ mentionata mai sus, solicitand sa mi se incheie o Asigurare obligatorie auto, am fost conditionat sa mai fac inca o asigurare (Accidente City) pentru a putea sa-mi incheie asigurarea solicitata, motivand ca doar asa poate programul din calculator sa faca asigurari, si nu poate sa debifeze cea de-a doua asigurare impusa, situatie in care am insistat sa mi se faca doar Asigurarea Obligatorie Auto, spunandu-le ca a doua asigurare (impusa) este abuziva, insa pe fondul acestei argumentari venite din partea mea, in final am fost refuzat si nu mi s-a mai facut nicio asigurare, pe motiv ca pot sa merg in alta parte daca nu imi convine si ca sunt stresant..., situatie in care dna care facea asigurarile, nu are nicio obligatie sa imi faca asigurarea, ba mai mult, dna respectiva nu purta ecuson, iar cand am intrebat-o cum o cheama, a refuzat sa-mi spuna, motivand ca "o pot arata cu degetu', fiind dna de aicea" ! :)

Practic, raportat la situatia expusa mai sus, am ajuns sa nu mai pot circula cu masina in ziua urmatoare, deoarece asigurarea pe care o aveam expira in ziua in care am solicitat asigurarea la firma reclamata / care m-a refuzat.

Firma in cauza, nu este la prima abatere, iar in acerst sens am depus la Protectia Consumatorului un document de la o asigurare anterioara / dec. 2017, prin care am probat ca mi s-au restituit banii care mi-au fost luati abuziv pentru a doua asigurare, lucru mentionat de mine in scris pe chitanta si semnat / conform cu originalul de angajatul firmei de asigurari .

Ramane sa vedem si rezultatul !
Buna ziua,

Doresc sa stiu daca exista cumva o lege (si care este aceea ) care reglementeaza dreptul de a primi un exemplar al documentelor pe care le-ai semnat in cadrul unei firme / institutii etc... ; cazul meu fiind cu o Societate de asigurari / o asigurare obligatorie pentru un autoturism, pentru care mi s-a solicitat sa semnez un un mandat de reprezentare pentru gestionarea datelor personale (deoarece eu sunt imputernicit), iar eu am solicitat la randul meu o copie a doc. pe care am semnat si am fost refuzat .
Am acest drept sau nu ?

Multumesc !