avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asigurarea mijlocului de transport pana/de la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asigurarea mijlocului de transport pana/de la locul de munca

Buna ziua,
Sotia mea se confrunta cu o situatie pe cat de dificila , pe atat de destructiva, periculoasa si inumana, deoarece Unitatea la care lucreaza se afla la o distanta de 67 de km fata de localitatea unde locuieste , respectiv Drobeta Turnu Severin si face zilnic peste o ora pana la locul de munca, respectiv Centrul Rezidential Medico-Social de Asistenta si Ingrijire Medicala - Bacles, Unitate care se afa in mediul rural si se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti din cadrul Consiliului Judetean Mehedinti.
Problema cea mai grava o reprezinta faptul ca la intoarcere/dupa orele de program, nu mai are mijloc de transport, situatie in care pleaca de la serviciu de fiecare data cu ce masini de ocazie gaseste, in conditiile in care acestea circula foarte rar pe traseul respectiv, deoarece unitatea la care lucreaza se afla intr-o Comuna oarecum izolata.
In urma conditiilor de transport inumane, in special la intoarcerea de la serviciu, cand asteapta ore multe pana sa treaca o masina (care sa accepte sa o ia), singura pe drumuri de tara pustii, fara posibilitate de adapost /protectie (fie vara , fie iarna - la temperaturi foarte ridicate sau scazute), dar si a conditiilor de transport catre serviciu (microbuze care nu indeplinesc conditiile de circulatie pentru calatori, care au probleme de etanseitate la geamuri si la usi / iarna fiind fara caldura, iar vara la temperaturi ridicate fiind fara aer conditionat, cu geamurile deschise - tot timpul in current), a ajuns sa aiba grave probleme de sanatate /diferite tipuri de raceli si alte afectiuni, iar lipsa conditiilor de transport pe termen lung i-a agravat starea de boala in mod continuu si a adus-o deseori in starea de a solicita concediu medical din aceaste cauze, in prezent fiindu-i profund afectata starea de sanatate din cauza conditiilor inumane de transport expuse mai sus si suportate timp de 10 ani !
Ba mai mult, exista un post liber, specific pregatirii profesionale pe care o are – Kinetoterapeut, la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane cu Dizabilitati – Simian, care se afla langa oras / Dr.Tr. Severin, tot in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti din cadrul Consiliului Judetean Mehedinti, unde initial i se acceptase transferul si a fost chemata la interviu, insa, intre timp s-a schimbat seful de la Bacles, iar noua sefa care a venit i-a refuzat transferul (desi Unitatea de la Bacles nu mai are personalitate juridica), cu aprobarea aceleiasi Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti, care initial ii acceptase transferul, pe motiv ca face parte din cei 3 specialisti ai Centrului de la Bacles si fara ea Central nu ar mai indeplini conditiile de functionare, insa cand a solicitat in scris documentele legale pe care se sprijina aceste afirmatii, nu a mai primit niciun raspuns .
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege (si care este aceea) care sa oblige angajatorul sa asigure contitii de transport la o distanta asa de mare de oras / raportat la timp si km etc…, sau ce alte posibilitati ar mai fi pentru a rezolva cumva aceasta situatie !

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 5 Decembrie 2018
Sa depuna un memoriu la Consiliul Judetean pentru a se gasi o modalitate de decontare a transportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea profesionala a personalului contractual din unitatile aflate in subordinea administratiei publice locale xcremene xcremene Buna ziua! M-ar interesa un raspuns avizat referitor la posibilitatea avansarii profesionale a personalului contractual in contextul \"crizei\" actuale. Sunt ... (vezi toată discuția)
Aplicare discretionara a legii 250/2016 sorin_mocuta sorin_mocuta Avand in vedere intrarea in vigoare a Legii 250/2016 si faptul ca aplicabilitatea acesteia opereaza, in principiu, si fata de unitatile de asistenta sociala, ... (vezi toată discuția)
Atributii si responsabilitati secretar uat anisoara71 anisoara71 as dori sa-mi spuneti care sunt atributiile secretarului de consiliul local s compartimentele care i se supun. multumesc (vezi toată discuția)