avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate cristicapatana

Activitate cristicapatana

Buna ziua,

In urma demararii unei licitatii publice de catre o primarie prin SICAP, se atribuie un contract de lucrari in valoare de 620.482 lei+TVA catre SC. Dupa semnarea contractului se da ordinul de incepere incepand cu 01.07.2022. Dupa ceva vreme, la data de 21.12.2022 se intocmeste situatie de lucrari in valoare de 225.319 lei+tva, ce cuprinde 157.008 lei+tva (lucrari ofertate), 43.392 lei (lucrari suplimentare ofertate) si 24.919 lei+tva (lucrari suplimentare neofertate).
In aceeasi zi cu situatia de plata s-a intocmit dispozitie de santier pentru lucrarile suplimentare, dar pentru care s-a intocmit lista de cantitati suplimentare in 2023.
La speta de sus am urmatoarele intrebari:
1) Trebuie intocmit act aditional la contract pentru majorarea valorii (din cate am inteles se poate pana in 15% din valoarea contractului initial)? Daca da, se poate intocmi si cu data din 2023, deoarece pentru lucrarile suplimentare nu erau alocati bani de la buget?
2) Conform legii achizitiilor, se poate face act aditional la contract privind diminuarea/majorarea valorii in baza NCS-NR? Mai pe scurt, valoarea din actul aditional poate fi diferenta dintre lucrarile suplimentate (nota de suplimentare) si lucrarile la care se renunta (nota de renuntare)?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

In localitatea in care am domiciliul, primaria detine o baza sportiva (teren de fotbal) pe care a modernizat-o prin fonduri publice. Baza sportiva este in administrarea Primariei si este intretinuta cu ajutorul unui angajat al acesteia. Accesul in incinta terenului si utlizarea acestuia este permis doar echipei de fotbal locale (nivel de amatori - liga a VI-a natioanala), iar programul competitional al acesteia este suspendat odata cu inceperea pandemiei de COVID 19. Este legal interzicerea accesului si utilizarea suprafetei de teren a cetatenilor care doresc sa faca putina miscare, avand in vedere ca apartine domeniului public? Care este cadrul legal? Multumesc!