avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Conivi

Activitate Conivi

Răspuns la discuția Drepturi de autor
Cam 4-5 ani.
Buna ziua,
Va scriu in numele unui colectiv dintr-o institutie de invatamant militar care a realizat o culegere de activitati de invatare bazate pe texte si inregistrari autentice din surse ale organizatiilor internationale sau articole/ inregistrari din media internationala. Vrem sa stim, inainte de a publica, daca acest material realizat in scop educativ poate intra sub incidenta legii dreptului de autor (sursa - texte autentice in limba straina).
Ne ajuta in acest sens Art 33 din Cap VI, alineat 1 c, si articolul 35 d?
Mentionam ca intentionam sa publicam un tiraj mic, la editura institutiei, cu scop de lucru strict intern, fara a exista posibilitatea de a vinde, de aici si provocarea: tiparim materialul cu ISBN sau fara? Ce ne sfatuiti?
Răspuns la discuția Inselaciune?
Multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere suma de bani de care suntem pagubiti - 2000 lei, cheltuielile unui demers legal s-ar justifica daca punem in balanta si probabilitatea de a nu castiga?
Discuție Inselaciune?
Buna ziua,
In vederea efectuarii unor reparatii la imobilul in care
locuim si la recomandarea ferma a unor prieteni, am contactat un cetatean, detinator de Pfa pentru rezolvarea rapida a lucrarii. Bazandu-ne pe prieteni de incredere care ne pun in legatura cu un om de incredere, am dat respectivului cetatea 2000 ron pentru materiale, pentru a le aduce urgent si a incepe lucrarea. Au urmat saptamani de amanari, povesti, etc, cert este ca nu am mai vazut nici materialele, nici lucrarea, nici banii. Mentionam ca nu am incheiat niciun fel de act cu cetateanul respectiv pentru suma data.
Ce e de facut pentru a recupera suma? Sunt sanse sa mai vedem banii inapoi?
Multumim.