avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Buna ziua,
Va scriu in numele unui colectiv dintr-o institutie de invatamant militar care a realizat o culegere de activitati de invatare bazate pe texte si inregistrari autentice din surse ale organizatiilor internationale sau articole/ inregistrari din media internationala. Vrem sa stim, inainte de a publica, daca acest material realizat in scop educativ poate intra sub incidenta legii dreptului de autor (sursa - texte autentice in limba straina).
Ne ajuta in acest sens Art 33 din Cap VI, alineat 1 c, si articolul 35 d?
Mentionam ca intentionam sa publicam un tiraj mic, la editura institutiei, cu scop de lucru strict intern, fara a exista posibilitatea de a vinde, de aici si provocarea: tiparim materialul cu ISBN sau fara? Ce ne sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Conivi , utilizator 10:51, 2 Noiembrie 2018
Câtă vreme preconizați că veți folosi materialul?
Cam 4-5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Furt intelectual daniel.turtoi daniel.turtoi Buna ziua , am si eu o nedumerire , ce inseamna furtul intelectual ? si ce implica acesta la ce este incadrat si ce raspundere am ? si sa fiu mai ... (vezi toată discuția)