Buna ziua!
In urma cu cateva zile ( 18.06.2022) mi a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule ( permisul) pe o durata de 60 de zile in urma depasirii unui autoturism in actiunea indicatorului " depasire interzisa". Ieri, 30.06.2022, am contestat aceasta decizie la Judecatoria din orasul de proximitate a locului comiterii faptei ( am contestat-o in termeni vagi, fara sa precizez amanunte, am spus doar ca nu sunt de acord cu cele descrise, politistul are martor, eu nu am nimic, am sanse mari sa pierd desi daca as lua un avocat poate ca nu as pierde) , acolo zona e putin ambigua, cu 2 indicatoare amplasate la distante mici cu aceeasi semnificatie si un marcaj care, in acel moment, parea mai mult intrerupt decat continuu ( intre timp s-a vopsit si acum e mai ok, dar la momentul comiterii faptei era ambiguu). In fine, nu as vrea sa intru in detalii acum, in mentiunile procesului verbal am trecut niste lucruri neconforme, eram panicat in acel moment si nu am fost foarte "lucid" cand am scris, am scris ca am vazut discontinua in momentul initierii depasirii, pe urma am vazut continua si totusi am mentinut depasirea, dar din ce am inteles, mentiunile procesului verbal sunt doar elemente extrajudiciare ( contraziceti-ma daca nu am dreptate, eu asa am citit). In fine, in principal pe mine ma intereseaza "sa aman momentul macar", acum ce as dori sa va intreb:
Dosarul e depus la judecatorie, apare pe portal.just, insa nu apare niciun termen de judecata. Din ce stiu, in iulie e vacanta judecatoreasca, termenul legal de solutionare am citit ca ar fi 30 de zile. Intrebarea e, in maxim 30 de zile de la aceasta depunere a contestatiei am primul termen sau poate fi si mai tarziu? Procesul poate dura mai mult? Si, as dori sa stiu, in cazul in care nu ma pot prezenta in ziua respectiva si imi angajez un avocat sa ma reprezinte, se poate intampla acest lucru? Sau pt a nu fi hotarare in lipsa, e necesara prezenta mea ( a petentului)? De asemenea, mie in 3.07.2022(duminica) imi expira acea dovada cu drept de conducere, asta ar insemna ca luni ( 4.07.2022) sa ma prezint la politie sa imi iau permisul ( din ce am citit, se poate si fara grefa, pe baza unui print screen a procesului?) Si eu cum conduc luni daca am dovada expirata si nu am nici permis, cum conduc pana la sediul politiei? Pe baza carui act? Pe baza documentului ca dosarul e depus? Daca ma prinde, ce pot pati, doar o contraventie pt ca nu am permis sau infractiune pt conducerea cu permisul suspendat? Sambata pot sa ma duc sa imi scot permisul la politie sau doar luni? Daca azi, 1 iulie, as mai comite o contraventie care se soldeaza cu suspendarea dreptului de a conduce, ce se intampla, imi va fi suspendata dovada de conducere? Sunt sub incidenta dovezii de conducere care expira in 3 iulie sau sunt sub incidenta permisului care e la Politie? Si in acel caz se mai emite o noua dovada? se mai poate contesta si acea decizie, si tot asa, sa se poata conduce pana la finalizarea si acelui proces? Multumesc si o seara buna
Buna ziua, am absolvit școala de șoferi de curând, am luat examenul teoretic cu 26 și urmează proba practica(traseul) maine. Problema e ca am fost admis cu verdictul "apt cu corectie optica" iar apoi am fost la control la un cabinet privat oftalmologic și mi s-a spus ca am nevoie de ochelari cu dioptrii de - 0,25. I-am purtat când am avut nevoie, ii am și acum, dar problema e ca am pierdut rețeta sau prescripția oftalmologului.Nelamurirea mea e, daca la dosar trebuie sa ai și foaia respectiva, cu rețeta sau sunt de ajuns doar ochelarii. Va mulțumesc!
Buna ziua,sunt un cetatean roman care a implinit de cateva zile varsta de 18 ani și am obligatia sa imi reinnoiesc cartea de identitate.As vrea sa stiu care sunt documentele de care am nevoie(cu exceptia cartii de identitate si a certificatului de nastere).Am nevoie de certificatul de casatorie al parintilor mei?În legătură cu documentele care fac dovada adresei de domiciliu,de ce document anume am nevoie?Documentele care atesta scolarizarea sunt necesare?As dori sa mai stiu daca este necesara și legalizarea acestor documente sau este de ajuns "original+copie".Va multumesc anticipat!
PS:Am citit undeva despre "fisa cu impresiunile decadactilare".Este necesara decadactilarea?