avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna ziua, am absolvit școala de șoferi de curând, am luat examenul teoretic cu 26 și urmează proba practica(traseul) maine. Problema e ca am fost admis cu verdictul "apt cu corectie optica" iar apoi am fost la control la un cabinet privat oftalmologic și mi s-a spus ca am nevoie de ochelari cu dioptrii de - 0,25. I-am purtat când am avut nevoie, ii am și acum, dar problema e ca am pierdut rețeta sau prescripția oftalmologului.Nelamurirea mea e, daca la dosar trebuie sa ai și foaia respectiva, cu rețeta sau sunt de ajuns doar ochelarii. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:20, 20 Decembrie 2018
"Apt cu corectie optica" trebuie intepretat in sensul ca puteti conduce un autovehicul purtand ochelari. Nu veti avea nicio problema in acest sens.
Cred ca este o eroare cand afirmati ca aveti nevoie de ochelari cu dioptrii 0,25. In asemenea conditii aveti o vedere foarte buna fara ochelari.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)
Ochelari purtati un an de zile cu dioptriile lentilelor inversate menphis234 menphis234 Buna ziua, Anul trecut am fost la un magazin de ochelari cu o reteta de la medic. Mi s-au facut ochelarii dar se pare ca mi-au fost inversate dioptriile ... (vezi toată discuția)
Dioptrie greșită ochelari SteveS SteveS Bună ziua! De curând am fost la un consult oftalmologic, la o clinică particulară ce are contract cu firma unde lucrez. S-a stabilit că am miopie, mi-a ... (vezi toată discuția)