avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate Victor Romascu

Activitate Victor Romascu

Intrebarea mea este: Pot sa scriu pe certificatul de validare suma calculata pentru energia termica pe decembrie 2022?
In Cardul de energie: Ghidul situațiilor speciale, scrie urmatoarele:
"Facturile la energie/datoriile față de asociația de proprietari/locatari pot fi plătite prin servicii de mandat poștal dacă sunt emise începând cu luna ianuarie 2023."

Datoriile față de asociația de proprietari le platesc cu certificatul de validare( care este ca o factura ) emis in 2023, nu platesc factura catre firma de termo emisa in decembrie 2022. Asta intreb: pot sa completez certificatul de validare cu contravaloarea pentru energie termica din decembrie 2022?

Pot sa platesc cu certificatul de validare emis in 2023? conform ghidului, pot.
Pot sa trec pe certificat suma calculata pentru energia termica pe decembrie 2022.? Nu stiu, ca asta intreb?

Dupa ghid, in interpretarea mea, de nespecialist, pot sa trec orice suma justificata, de energie termica, datorata catre asociatia de proprietari.
Cum se completeaza rubrica perioada de consum a certificatului de validare, pentru plata energiei termice cu ajutorul cardului de energie. Este vreo limitare ca nu se pot achita sume decat din 2023?
In "Ghidul situațiilor speciale", nu am gasit decat urmatoarele:

"Caz XXI – Cât de vechi pot fi facturile de energie pe care urmează să le plătesc?

Facturile la energie/datoriile față de asociația de proprietari/locatari pot fi plătite prin servicii de mandat poștal dacă sunt emise începând cu luna ianuarie 2023.

În cazul decontării contravalorii lemnelor pentru foc, documentele doveditoare pot fi emise începând cu luna august 2022."

Eu platesc pe baza certificatului de validare( care este ca o factura ), emis in 2023. Pot plati restanta din decembrie 2022?
Multumesc anticipat.
Se poate introduce stagiu minim de cotizare pentru pensia de invaliditate, daca exista decizia CCR nr.680 din 26.06.2012 care spune ca nu? Multumesc.