avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se completeaza rubrica perioada de consum a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se completeaza rubrica perioada de consum a certificatului ...

Cum se completeaza rubrica perioada de consum a certificatului de validare, pentru plata energiei termice cu ajutorul cardului de energie. Este vreo limitare ca nu se pot achita sume decat din 2023?
In "Ghidul situațiilor speciale", nu am gasit decat urmatoarele:

"Caz XXI – Cât de vechi pot fi facturile de energie pe care urmează să le plătesc?

Facturile la energie/datoriile față de asociația de proprietari/locatari pot fi plătite prin servicii de mandat poștal dacă sunt emise începând cu luna ianuarie 2023.

În cazul decontării contravalorii lemnelor pentru foc, documentele doveditoare pot fi emise începând cu luna august 2022."

Eu platesc pe baza certificatului de validare( care este ca o factura ), emis in 2023. Pot plati restanta din decembrie 2022?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Victor Romascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor Romascu , utilizator 15:11, 23 Februarie 2023
Nu puteti plati nici o restanta.
Cardul de energie va da dreptul sa neficiati de o compensare dubla de 2 X 700 RON =1400 RON, care sa va ajute la achitarea DOAR o parte din valoarea facturilor DOAR de energie, in doua transe :
"În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:
a) Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
b) Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023"

E un soi de ajutor, 700 RON in iarna asta si 700 RON din septembrie pina in 27 decembtie 2023.
Acum puteti compensa o parte din factura de energie pe ianuarie, de exemplu, Poate fi energie electrica sau termica.

Nu are legatura cu cheltuielile de intretinere decit in caul in care aveti pe lista lunara ceheltuiala separata pentru cota parte din energia termica.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
latka, moderator
Daca sunati la numarul de callcenter tiparit pe cardul de energie 0319966 o sa va spuna ca au venit precizari noi si anume:
puteti plati facturi emise dupa data de 1 August 2022 si sunt valabile atat prima suma 700lei cat si a 2-a suma de 700 lei, sunt valabile pana la data de 27 Decembrie 2023
La asociatii de proprietari pot fi folosite doar cardurile proprietarului cu adresa (la fel ca a asociatiei) tiparita pe card
Adica cei care au 2 locuinte platesc doar la asociatia de proprietari unde este si adresa de pe card (domiciliu).
Nu avem in bloc persoane dar am primit adresele pe care ar trebuie sa le dam celor care trebuie sa il folosesca, asa ca ne-am informat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
w_v_w_v, utilizator
1 august este pentru compensare valoare achizitie lemne de foc.
"În cazul decontării contravalorii lemnelor pentru foc, documentele doveditoare pot fi emise începând cu luna august 2022."
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Asociatiile de proprietari completeaza un formular certificat de validare a datoriei ca cel din imagine ina care poate trece doar costul apei calde si al incalzirii . Ulterior banii se livreaza catre asociatia de proprietari.
In cazul in care exista facturi de LEMNE sau BUTELII ( sa nu fie specificat ca este de aragaz) atunci factura trebuie sa aiba aceeasi adresa ca cea de pe certifict de energie.
Cu factura si cardul le dati la postas sau la oficiul postal si ulterior in cazul asta vin banii inapoi cu mandat postal in maxim 5 zile spera ei.
Pe un certificat spun cei de la call center ca pot fi facute maxim 8 plati pe fiecare transa de 700 lei.

Nu am dat REFRESH la pagina asa ca mesajul meu poate fi sters daca este considerat irelevant.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
w_v_w_v, utilizator
Apei calde ??? De unde reiese asta ??
Chiar in informarea postata de dvs scrie clar "caldura in sistem centralizat"
Ati citit vreun text care sa faca referire la "apa calda" ??

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am primit card energie 2023. nu am datorii catre ... daniel cucu daniel cucu Buna ziua ! Am primit card energie 2023. Nu am datorii catre furnizor gaze si energie electrica. Pot plati cum s ar spune in avans , momentan nu am consum, ... (vezi toată discuția)
Factura curent emis pentru consum 03 decembrie 2022 până în ... Victor ungvari Victor ungvari factura curent emis pentru consum 03 decembrie 2022 până în 19 ianuarie 2023 pot plăti cu cardul de energie ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, asociatia de proprietari refuza sa-mi dea certificat de validare a datoriilor. am 82 de ani si o pensie sub de 1700 lei. pentru ca ... EDobre EDobre Buna ziua, am 82 de ani si o pensie de 1700 lei. Pentru ca nu ma mai pot deplasa si sunt bolnava, locuiesc la fiica mea in Bucuresti, sectorul 5. Nu mi-am ... (vezi toată discuția)