avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate AndTab

Activitate AndTab

Buna seara. Va scriu doar in calitate de parinte, specializarea mea nu e de ordin juridic. Am trecut printr-o situatie oarecum similara acum vreo 10 ani, cu fiul meu, aflat pe atunci in clasa a 12-a. Diferenta a fost insa ca problemele au fost cu diriginta si cu scaderea notei la purtare.
Pentru a pedepsi un elev, pana la exmatriculare sunt mai multe etape. Cu exceptia mustrarii verbale, restul trebuie aduse, in scris, la cunostinta parintilor.
Aveti aici procedura privind sanctionarea elevilor:
[ link extern ] /
Este adevarat ca elevii au anumite obligatii, dar la fel de adevarat este ca au si drepturi. Noi am facut o adresa atunci pe care am inregistrat-o, cu numar, la secretariatul liceului. Am citit la vremea respectiva
Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Drepturile copilului, Drepturile omului si Constitutia Romaniei. Am detaliat fiecare abatere de care era acuzat fiul nostru si am facut legatura cu articolul care corespundea de asemenea drepturilor ce i-au fost incalcate sau care ne-au fost noua incalcate. Am recunoscut abaterile copilului nostru, dar am cerut ca pedeapsa sa fie conforma cu legislatia in vigoare si tinandu-se cont de circumstantele faptelor. In final, ne-am exprimat hotararea de a face plangere si la inspectorat, daca nu se rezolva pe plan intern.
Eu sper sa rezolvati. Stiu cat de important e pentru copil sa stie ca sunteti acolo pt el si sunteti decis sa ii aparati drepturile
Răspuns la discuția Card credit
Va multumesc tare mult pt raspunsuri
Discuție Card credit
Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema:
Parintii mei, pensionari, au fost sunati in iunie ca le-a fost emis un card de credit de la Unicredit. Au refuzat cardul, trimis prin curierat, deoarece ei nu facusera cerere si nu semnasera nimic. O data pe luna, primesc un mesaj pe telefon ca datoreaza bani, suma fiind intre 105 si 122. Teoretic, nu e o suma mare, dar pt un pensonar e o suma importanta, mai ales ca ei nu se fac vinovati de nimic.
Ce ar trebui sa fac sa rezolv situatia?
Va multumesc in avans pt raspunsuri