avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Activitate t-eugen

Activitate t-eugen

Eu stiu ce sa zic? Din moment ce au scos un formular special pentru declararea a doua sau mai multe imobile detinute, ca pentru handicapati. Trebuie sa ma judec cu ei cred, deci tot cu statul. Cred ca este perioada cu cele mai multe actiuni in justitie impotriva statului, de la taxa de prima inmatriculare incoace. O parere de specialist?
cred ca am aceiasi problema. Detin doua imobile in aceiasi localitate, cumparate la date diferite. De fiecare data cand am achizitionat un imobil am mers la serviciul taxe si impozite si am declarat achizitia, depunand tot odata si copie de pe actul de proprietate.
Am inteles ca ulterior, conf. art. 252 alin 4 din codul fiscal trebuia sa depun o noua declaratie prin care sa le atrag atentia celor de la taxe si impozite ca 1+1 = 2, adica sa le mai declar o data ca am totalizat doua imobile. Vi se pare normal? Credeam ca aceasta prevedere este pentru cei ce detin doua imobile, insa nu amandoua in aceiasi unitate fiscala teritoriala. Ce sa zic? in ce fel de tara traim?
Fii convins ca "internet" era un domeniu generic. Poti pune ce cuvant vrei, rezultatul este acelasi.
Răspuns la discuția am sau nu dreptul de autor?
Ar fi bine de stiut daca aplicatia dezvoltata de dvs poate fi folosita de orice firma de specialitate, sau este exclusiv destinata firmei la care lucreaza. Daca poate fi folosita de orice firma si ii este benefica, atunci inregistrati-o la ORDA in registrul programelor pentru calculator si sunteti considerat autor si aveti taote drepturie ce decurg de aici.
Si care ar fi marca ce se inregistraza? www.internet.ro - aceasta adresa nu are nevoie sa fie inregistrata pentru ca un alt domeniu cu acest nume nu mai poate fi creat, iar sa protejez cuvantul internet nu este posibil. Legea 84/1998
Puteti accesa www.orda.ro. acolo puteti lua la cunostiinta despre toate deciziile emise de ORDA. Trist dar adevarat, se plateste pe la toate organismele. Dupa cum a concluzionat Elis, inseamna ca si eu platesc inutil taxa tv la CEZ, deoarece am contract cu furnizorul de cablu
Răspuns la discuția Defectiune sau inselaciune
Ori nu ati citit mesajul, ori eu nu m-am facut inteles foarte bine si pentru ambele situatii imi cer scuze. Ii puteti spune tevii aleia cum doriti, de retur, de recirculare nu conteaza, ideea este ca a fost desfiintata.
In alta ordine de ideii, nu cred ca ma deranjeaza cantitatea de apa existenta pe teava de 1/2 inch de la contor pana la mine, dar sigur ma deranjeaza cantitatea de apa existenta pe o teava de 2 inch de la centrala (500 m) pana la mine la bloc, pe care va trebui sa o consum singur pentru a beneficia de putina apa calda. Pot face si calculul cantitatii de apoa existenta pe acea teava, insa nu ma ajuta cu nimic. Nemaifiind teava de recirculare, cum ii spuneti dvs, si presiunea apei va fi foarte mica si apa va fi impinsa catre bloc foarte usor, pe masura ce consuma cineva.
M-am mutat intr-unul din apartamentele unui bloc si am observat ca apa calda vine dupa o perioada mare de timp, binenteles lasand robinetul sa curga. Cei de la centrala afirma ca apa calda este non stop. Ulterior am aflat ca imediat dupa revolutie, furnizorul a taiat returul apei calde. In aceste conditii, dimineata de exemplu, daca nimeni din bloc nu foloseste apa calda am sanse sa primesc apa calda cam pe la pranz si dupa ce am consumat ceva mc de apa rece pe care ii voi plati ca si calda. Suma pe care o platesc la intretinere creste considerabil datorita acestui fapt, intrucat am nevoie de apa calda si atunci sunt obligat sa o las sa curga pana vine.
Ce rezolvare vedeti? Cei de la asociatie nu vor sa dea furnizorul de apa calda in judecata pentru a reface returul asa cum a fost proiectat, iar furnizorul nu vrea sa reduca factura pe acest considerent, ca mai mult de jumate este, de fapt apa rece si nu calda.