avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declararea celei de a doua proprietati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declararea celei de a doua proprietati

AM 2 PROPRIETATI.UNA IN SECT.3 CEALALTA IN SECT.2.E NECESAR SA DECLAR CEA DE A DOUA PROPRIETATE EU PERSONAL SAU ACEST LUCRU ESTE STIUT AUTOMAT DIN SISTEMELE INFORMATIONALE ALE ADMINISTRATIILOR FINANCIARE?
EXISTA O LEGE REFERITOARE LA DECLARAREA CELEI DE A 2 A PROPRIETATI SI DE CAND DATEAZA ACEASTA?
CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA-I URMEZ PENTRU DECLARAREA PROPRIETATII DIN SECT.2?MENTIONEZ CA PRIMA ESTE CEA DIN SECT.3.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Duiliu , utilizator 17:56, 15 Martie 2011
1. Da, fiecare proprietate trebuie declaratr.
2. Referitor la aceasta este Legea nr.571/2003 a Codului fiscal, actualizata.
3. Nu ati declarat nici una din locuinte ?
cred ca am aceiasi problema. Detin doua imobile in aceiasi localitate, cumparate la date diferite. De fiecare data cand am achizitionat un imobil am mers la serviciul taxe si impozite si am declarat achizitia, depunand tot odata si copie de pe actul de proprietate.
Am inteles ca ulterior, conf. art. 252 alin 4 din codul fiscal trebuia sa depun o noua declaratie prin care sa le atrag atentia celor de la taxe si impozite ca 1+1 = 2, adica sa le mai declar o data ca am totalizat doua imobile. Vi se pare normal? Credeam ca aceasta prevedere este pentru cei ce detin doua imobile, insa nu amandoua in aceiasi unitate fiscala teritoriala. Ce sa zic? in ce fel de tara traim?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
t-eugen, utilizator
Evident ca nu e normal. Din moment ce ati declarat o data ce proprietati aveti, acum e normal sa le urati vant din pupa. Sa se descurce singuri. La raspundere n-au cum sa va traga din moment ce ati declarat deja achizitiile.
Eu stiu ce sa zic? Din moment ce au scos un formular special pentru declararea a doua sau mai multe imobile detinute, ca pentru handicapati. Trebuie sa ma judec cu ei cred, deci tot cu statul. Cred ca este perioada cu cele mai multe actiuni in justitie impotriva statului, de la taxa de prima inmatriculare incoace. O parere de specialist?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
t-eugen, utilizator
Am patit-o si eu azi. Apartamentul este situat intr-un bloc, iar garajul in blocul vecin. Nestiind ca acest garaj reprexinta a doua proprietate (Legea zice de persoane fizice detinatoare a mai multor cladiri), M-am prezentat la fiscul S 6 si am fost surprins sa aflu ca trebuie sa-mi chem si sotia, fiecare dintre noi am complectat DECLARATIA SPECIALA DE IMPUNERE (chiar asa o gasiti pe google) dar fiecare primarie are antetul cu stema ei, am facut copii xerox de pe actele de identitate am stat la rand sa ne primeasca actele si apoi la casierie sa platim. Interesant este ca nimeni nu ne-a raspuns la intrebarea daca de-a cum inainte vom merge amandoi la fisc, sau poate merge unul pentru amandoi, deoarece in loc de o chitanta mi s-a taiat doua. Una pe numele sotiei si cealalta pe numele meu. Buna seara, Duiliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa posed 2 sau mai multe imobile pe acelasi nume?ca unic proprietar izabell izabell Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept ... (vezi toată discuția)
Credit cu gaj pe un garaj sub bloc CRIBDILEAN JEAN CRIBDILEAN JEAN As dori sa iau un credit pe un termen de 1 an si sa pun gaj un garaj su b bloc. Mentionez ca garajul este dotat cu aer conditiont ,este izolat cu polistiren pe ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru a doua proprietate mircea15032007 mircea15032007 Buna ziua si bine v-am regasit . Nu am mai intrat de mult timp pe site-ul dumneavoastra . Astazi am o intrebare pentru dumneavoastra care sincera sa fiu nu am ... (vezi toată discuția)