avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ADIGABI1

Activitate ADIGABI1

care este baza de calcul somaj (BCIS) care se trece in adeverinta anexa 26 la norme ptr salariatii carora de desfiinteaza loculde munca
vreau sa stiu daca modificarile aduse codului muncii (OUG 117/2021 ) referitor la prelungirea termenului de compensare a orelor suplimentare de la 60 la 90 zile, trebuie sa apara intr-un act aditional ??? e vorba de angajatii mai vehi de 05.10.2021, care au prevazut in contract vechiul termen.E OBLIGATORIU actul aditional sau e de ajuns o informare a angajatilor,pe baza de semnatura..?
TERMENUL DE CONTESTARE A DECIZIEI de incetare a contractului de munca emise de ANGAJATOR: care este,: 1) in cazul DEMISIEI angajatului cu respectarea termenului de preaviz, dar si in care angajatorul renunta partial sau total la perioada de preaviz ? Ce termen se trece in decizie ,,,
1,Totusi, am o nelamurire: de la data convocarii -a constatrii abaterii disciplinare-nemotivate pana la data emiterii deciziei... ( de max 30 zile lucratoare ) fiindca nu a mai venit la munca_,,,,eu il pontez inca nemotivat) dar nu il suspend in Revisal,,,,,,??? eu l-am suspendat iar in termen de 3 zile dupa convocare...
2, si altceva : IN A TREIA ZI.-cand i=am facut iar suspendarea... a revenit cu cerere de demisie, .... se va lua aceasta cerere in calcul la incetarea contractului sau se asteapta decizia comisiei? Cred ca se asteapta decizia comisiei,nu?
Cercetare disciplinara- CUM SE INREGISTREAZA IN REVISAL perioada de PRESCRIPTIE DE 30 zile in care angajatotul are dreptul sa emita decizia de sanctionare a unui salariat convocat la cercetare disciplinara .(respectiv de la inregistrarea P.Verbal de constatare a savarsirii faptei...nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea acesteia). cf cu art 252 al 1 din Lg.53/2003.CodulMuncii. Contractul se suspenda acea perioada? -daca salariatul nu s-a mai prezentat la lucru de la data convocarii.
Am un contract suspendat ptr crestere copil al salariatei noastre
pana pe 19 aug,2020 (..de la data nasterii copilului 20.09.2018. -am socotit un an si 11 luni) .
Inca nu a prezentat cerere de revenire din concediu/nu pot contacta salariata ..In aceasta perioada inca nu am primit cererea de revenire la servici. Cum procedez dupa data de 19 aug.2020 in Revisal: Copilul implineste 2 ani in 20 sept 2020
Buna ziua,
am un caz special in care tinerii (necasatoriti) locuiau in Anglia de ceva vreme impreuna cu 2 copii nascuti in Romania-recunoscuti si pe numele tatalui .Parintii nu aveau rezidenta in uk si lucrau prin agentii...).Deorece nu s-au inteles, de curand au decis sa locuiasca separat (si cate unul pe rand sa stea in weekend cu copii). Weekend-ul trecut TATAL a plecat in Romania cu ambii copii( minore de 5 si 7 ani), CE E DE FACUT.?.intreaba sotia care s-a
ocupat cel mai mult de copii. Faptul ca au fost rapite de tatal fara incuviintarea mamei l-au declarat local in UK la politie si la asistenta sociala CUM A REUSIT SA IASA TATAL INAPOI IN ROMANIA CU FETELE? CE DEMERSURI LEGALE TREBUIESC INTREPRINSE?
salariatul a motivat initial ca este pe foaie de boala,dar la sf lunii ,trecuse 1 saptamana si nu a mai rasp la telefon nici nu a prezentat foaia de boala.cand raportam in revisal nemotivatele. respectiv suspendarea?Codul muncii prevede ca la a 3-a zi de nemotivate se suspenda cu cercetare prealabila .Noi suntem ca angajator cu 8 zile nemotivate in urma.Se poate face suspndare cu cercetare art 247 si acum in a 8-a zi?
Da. Ifn_ ul a deshis dosar de executare.Dar daca nu se plateste e caz penal? sau pot ridica masina gajata?
Da.s- a deschis dosar de executare.Si zic ei ca e caz penal (inchisoare.daca nu plateste. .......
.Dobanzile sunt ca la IFN uri.....imense
DenisRif a scris:

Pai cred ca poate ridica fara probleme autoturismul gajat iar ”pagubasul” /cumparator sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului. In alta ordine de ideei nu spuneti daca IFN s-a adresat unui executor judecatoresc si daca s-a deschis la acesta dosar de executare sau numai a verificat daca mai exista gajul?