avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate ADIGABI1

Activitate ADIGABI1

vreau sa stiu daca modificarile aduse codului muncii (OUG 117/2021 ) referitor la prelungirea termenului de compensare a orelor suplimentare de la 60 la 90 zile, trebuie sa apara intr-un act aditional ??? e vorba de angajatii mai vehi de 05.10.2021, care au prevazut in contract vechiul termen.E OBLIGATORIU actul aditional sau e de ajuns o informare a angajatilor,pe baza de semnatura..?
TERMENUL DE CONTESTARE A DECIZIEI de incetare a contractului de munca emise de ANGAJATOR: care este,: 1) in cazul DEMISIEI angajatului cu respectarea termenului de preaviz, dar si in care angajatorul renunta partial sau total la perioada de preaviz ? Ce termen se trece in decizie ,,,
1,Totusi, am o nelamurire: de la data convocarii -a constatrii abaterii disciplinare-nemotivate pana la data emiterii deciziei... ( de max 30 zile lucratoare ) fiindca nu a mai venit la munca_,,,,eu il pontez inca nemotivat) dar nu il suspend in Revisal,,,,,,??? eu l-am suspendat iar in termen de 3 zile dupa convocare...
2, si altceva : IN A TREIA ZI.-cand i=am facut iar suspendarea... a revenit cu cerere de demisie, .... se va lua aceasta cerere in calcul la incetarea contractului sau se asteapta decizia comisiei? Cred ca se asteapta decizia comisiei,nu?
Cercetare disciplinara- CUM SE INREGISTREAZA IN REVISAL perioada de PRESCRIPTIE DE 30 zile in care angajatotul are dreptul sa emita decizia de sanctionare a unui salariat convocat la cercetare disciplinara .(respectiv de la inregistrarea P.Verbal de constatare a savarsirii faptei...nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea acesteia). cf cu art 252 al 1 din Lg.53/2003.CodulMuncii. Contractul se suspenda acea perioada? -daca salariatul nu s-a mai prezentat la lucru de la data convocarii.
Am un contract suspendat ptr crestere copil al salariatei noastre
pana pe 19 aug,2020 (..de la data nasterii copilului 20.09.2018. -am socotit un an si 11 luni) .
Inca nu a prezentat cerere de revenire din concediu/nu pot contacta salariata ..In aceasta perioada inca nu am primit cererea de revenire la servici. Cum procedez dupa data de 19 aug.2020 in Revisal: Copilul implineste 2 ani in 20 sept 2020
Buna ziua,
am un caz special in care tinerii (necasatoriti) locuiau in Anglia de ceva vreme impreuna cu 2 copii nascuti in Romania-recunoscuti si pe numele tatalui .Parintii nu aveau rezidenta in uk si lucrau prin agentii...).Deorece nu s-au inteles, de curand au decis sa locuiasca separat (si cate unul pe rand sa stea in weekend cu copii). Weekend-ul trecut TATAL a plecat in Romania cu ambii copii( minore de 5 si 7 ani), CE E DE FACUT.?.intreaba sotia care s-a
ocupat cel mai mult de copii. Faptul ca au fost rapite de tatal fara incuviintarea mamei l-au declarat local in UK la politie si la asistenta sociala CUM A REUSIT SA IASA TATAL INAPOI IN ROMANIA CU FETELE? CE DEMERSURI LEGALE TREBUIESC INTREPRINSE?
salariatul a motivat initial ca este pe foaie de boala,dar la sf lunii ,trecuse 1 saptamana si nu a mai rasp la telefon nici nu a prezentat foaia de boala.cand raportam in revisal nemotivatele. respectiv suspendarea?Codul muncii prevede ca la a 3-a zi de nemotivate se suspenda cu cercetare prealabila .Noi suntem ca angajator cu 8 zile nemotivate in urma.Se poate face suspndare cu cercetare art 247 si acum in a 8-a zi?
Da. Ifn_ ul a deshis dosar de executare.Dar daca nu se plateste e caz penal? sau pot ridica masina gajata?
Da.s- a deschis dosar de executare.Si zic ei ca e caz penal (inchisoare.daca nu plateste. .......
.Dobanzile sunt ca la IFN uri.....imense
DenisRif a scris:

Pai cred ca poate ridica fara probleme autoturismul gajat iar ”pagubasul” /cumparator sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului. In alta ordine de ideei nu spuneti daca IFN s-a adresat unui executor judecatoresc si daca s-a deschis la acesta dosar de executare sau numai a verificat daca mai exista gajul?

Un IFN poate cere in instanta urmarire penala a unui debitor care a garantat cu auto.,dar cand a vrut sa puna sechestru a
gasit ca e instrainata cu act notarial.? Sau noul proprietar. care e in posesie.poate face plangere? Daca debitorul e plecat din tara? IFN ul cere niste sume imense acum......de 4 ori suma inprumutata .in decurs de 9 luni.nu cred ca. debitorul poate plati...