avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Activitate girleanu

Activitate girleanu

Pedeapsa a fost acordata pentru conducere fara permis ,eu doresc sa stiu dupa cat timp pot sa sustin examenul auto ,hotararea a fost definitiva in data de 14.05.2012.Va multumesc!
Tip solutie: Soluţionare penal
Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 al. 1 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 3201 C.p.p., condamnă inculpatul G.G.I. la pedeapsa de: - 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prev. de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002. În temeiul art.71 C. pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute la art.64 lit. a teza a II a şi lit. b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 81 şi art.82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni. În temeiul art. 71 al. 5 C. pen., suspendă pedeapsa accesorie pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 359 al.1 C. pr. pen. pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 C.pen., respectiv, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune. În temeiul art.191 al.1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 189 alin. 2 C.p.p., dispune plata sumei de 200 de lei către Baroul Timişoara din fondurile Ministerului de Justiţie reprezentând onorariul avocatului din oficiu. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, data de 14.05.2012.
sunt beneficiar al Decretului Lege 118,intrebarea mea este: sunt scutit de plata impozitului pe terenu agricol din extravilan ?
va multumesc
sunt beneficiar al Decretului -lege nr 118/1990,serviciul taxe si impozite imi trimite instiintare pentru plata impozitului pe teren.
Conform Decretului lege-118/1990 sunt scutit,dar se invoca motivul ca prevederile codului fiscal abroga acest act normative iar art 284 alin.7 scuteste numai terenul aferent cladirii folosite ca domiciliu .
Aliniatul 1 din acelasi articol enumera facilitatile pentru persoanele fizice "impozitul pe cladiri,impozitul pe teren,etc (cu trimitere si la art 282 si art 283) nu se aplica pentru : litera b personae fizice prevazute in art.1 al Decretului-lege nr 118/1990.
Aliniatul 7 eu inteleg ca o persoana care detine mai multe proprietati in mai multe localitati este scutit numai de ce de la domiciliu.
Va rog un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc.
de unde se poate obtine documentul din care sa reiese ca o persoana a fost deportata in baragan,perioada de deportare si ce pasi trebuie urmati pentru a se obtine acest document.