avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate costina_78

Activitate costina_78

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

testul de paternitate costa si procesul dureaza.
in ce priveste tutela, e o problema ca are tata in certificat si nu e declarat nici disparut, mort sau decazut din drepturi.
Faceti o vizita la autoritatea tutelara si la dgaspc, poate gasiti o rezolvare.


Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum as putea sa ajut o persoana in urmatoarea situatie: elev, clasa a 11a profesionala, nascut in 2007, minor, deci. Mama decedata acum 4 ani, tatal din certificatul de nastere de negasit. Locuieste in prezent cu o persoana care se presupune ca e adevaratul tata. Deoarece mama a decedat inainte ca el sa si poata face CI, copilul e si acum fara carte de identitate. De 4 ani nu a mai beneficiat nici de alocatie. Era pe numele mamei. Posibilitatile financiare sunt minime. Nu se descurca singuri in aceste hatisuri legislative, n au nici banii necesari. Astazi am sunat la judecatoria din resedinta de judet, mi s a spus ca trebuie o cerere din partea celui cu care locuieste de instituire a tutelei dar ca trebuie avocat. Eu vreau sa l ajut sa rezolve situatia, e foarte dezamagit, a tot incercat el pe la primaria din satul unde locuieste, fiind ignorat.

Va rog, daca puteti sa mi spuneti care sunt pasii si demersurile care trebuie facute pt a avea carte de identitate.

Va multumesc anticipat pt ajutor!
Răspuns la discuția Casco cu regres
Multumesc frumos! O sa caut!

Numai bine!

IRIS AG BROKER de ASIGURARE a scris:

Buna ziua,

In contractele de asigurare CASCO, exista prevederi de substituirea Asigurătorului în exercitarea drepturilor şi acţiunilor Asiguratului sau. Un exemplu de articol este urmatorul:
"În limita despăgubirilor plătite Asiguratului, Asigurătorul este subrogat în toate drepturile Asiguratului / Beneficiarului contra celor răspunzători de producerea şi/sau mărirea daunelor. Asiguratul răspunde de prejudiciile aduse Asigurătorului prin acte care ar împiedica realizarea acestui drept."
Studiati conditiile de asigurare specifice asiguratorului dvs. si veti gasi un articol similar.

Răspuns la discuția Casco cu regres
Buna ziua....va expun urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutor sa inteleg...sotul meu circula pe un drum national cu viteza legala...dintr o curte a aparut un batran cu bicicleta...nu a franat pt ca l lovea ci a incercat sa l evite intrand pe contrasens aproape in sant...dar batranul tinand bicicleta s a dus direct in partea laterala a masinii...avand casco cei de la asigurari fac regres pe batran...noi am specificat ca nu vrem lucrul acesta si au zis ca nu depinde de noi ca asa e procedura...
Ma puteti lamuri daca e legal? Batranul a stat si n spital si va dati seama ca asta ii mai lipsea...multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Depunere dosar ICC
Va multumesc!
Răspuns la discuția Depunere dosar ICC
Va multumesc! Inca o intrebare...faptul ca nu am inceput cele 126 de zile imediat ce am nascut, adica 21 aug inseamna ca nu am procedat legal? Ca nu trebuia sa le incep de la 1 sept?

Cornel Vasile a scris:

Conform OUG 111/2010, in speta, dosarul se depune in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

Răspuns la discuția Depunere dosar ICC
Buna ziua...am nevoie de putin ajutor.
Am nascut pe 21 august 2017..fiind profesor titular, eram in concediu de odihna...de la 1 sept am beneficiat de cele 126 de zile de concediu de maternitate plus lauzie...aceste zile s au incheiat p 5 ianuarie 2018...cand pot depune dosarul pt Icc? De la ajpis au spus ca trebuia depus cel tarziu pe 29 dec 2017 conform Oug 111 p 2010...multumesc anticipat
Buna ziua...va rog frumos, ma puteti ajuta intr o problema? Sunt profesor titular...am nascut in 21 august 2017, cand eram in concediu de odihna...incepand cu 1 sept am solicitat cele 126 de zile concediu de maternitate plus lauzie...fiind calendaristice, a 126 a zi a fost 4 ianuarie...eu citisem ca in termen de 60 de zile de la aceasta data pot depune dosarul pt ICC...dar la Ajpis mi s a spus ca 29 dec era ultima zi pana la care puteam depune dosarul...ma puteti lamuri, va rog?Va multumesc!
Răspuns la discuția Bani de liceu
buna seara,
va supun atentiei urmatoarea problema: anul trecut, o eleva, clasa a a9a fiind, a nascut. ea locuieste cu sora, parintii si fiica ei. mama elevei primeste pe numele ei indemnizatia de 600lei. iar alocatia de 200lei este pe numele elevei.

familia, deci toti cei 6 membri, nu realizeaza nici un alt venit, in afara indemnizatiei, alocatiei celei mici si alocatiilor celor 2 fete.

secretara care se ocupa anul trecut i a oprit bursa imediat ce au inceput sa primeasca cei 600 de lei..va intreb:a procedat corect? va rog f mult sa ma lamuriti pentru ca anul acesta eu sunt diriginta ei si parerea mea este ca trebuie sa primeasca deoarece cei 600 se impart la 6..pt ca ei constituie o familie....iar secretara zice ca nu...cum e legal?

multumesc!
Discuție bani de liceu
buna ziua,

va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns avizat.

eu sunt diriginta la clasa a XII a, si fac parte din comisia de acordare a burselor BANI DE LICEU



la noi in scoala avem un elev ai carui parinti nu realizeaza venituri, ancheta sociala evidentiaza si ea acest lucru, numai ca in adeverinta de la ANAF, apare cu venituri in luna iulie DIN VANZARI IMOBILE. aceste venituri de fapt nu sunt venituri.....

sa va explic...

tatal elevului si 2 frati au dezbatut mostenirea de la parinti si au impartit casa. au facut un act numit antecontract de vanzare cumparare, la notar si atunci casa a trebuit evaluata pt a se plati impozitul catre stat si taxele. deci ei au platit niste bani, nu au luat nimic....a fost doar o formalitate.....

initial dna contabil din scoala a spus sa i acceptam dosarul, dar apoi a intrebat la ISJ si de acolo ne au spus sa l respingem.

puteti sa ma lamuriti cum era corect sa procedam?

eu stiam ca se iau in calcul veniturile permanente....


va multumesc anticipat!