avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Instituire tutela, eliberare CI Buna seara. Va rog ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Instituire tutela, eliberare CI Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum as putea sa ajut o persoana ...

Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum as putea sa ajut o persoana in urmatoarea situatie: elev, clasa a 11a profesionala, nascut in 2007, minor, deci. Mama decedata acum 4 ani, tatal din certificatul de nastere de negasit. Locuieste in prezent cu o persoana care se presupune ca e adevaratul tata. Deoarece mama a decedat inainte ca el sa si poata face CI, copilul e si acum fara carte de identitate. De 4 ani nu a mai beneficiat nici de alocatie. Era pe numele mamei. Posibilitatile financiare sunt minime. Nu se descurca singuri in aceste hatisuri legislative, n au nici banii necesari. Astazi am sunat la judecatoria din resedinta de judet, mi s a spus ca trebuie o cerere din partea celui cu care locuieste de instituire a tutelei dar ca trebuie avocat. Eu vreau sa l ajut sa rezolve situatia, e foarte dezamagit, a tot incercat el pe la primaria din satul unde locuieste, fiind ignorat.

Va rog, daca puteti sa mi spuneti care sunt pasii si demersurile care trebuie facute pt a avea carte de identitate.

Va multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 09:41, 12 Octombrie 2022
Buna ziua!
Raspunsul v-a fost dat de la judecatorie.Totusi,daca spuneti ca barbatul cu care locuieste se presupune ca este tatal biologic,atunci sa faca test de paternitate sa se vada clar daca este tatal baiatului sau nu.Daca este,atunci totul se simplifica.Il trece pe numele dumnealui si o sa aiba toate beneficiile care rezulta din asta.
testul de paternitate costa si procesul dureaza.
in ce priveste tutela, e o problema ca are tata in certificat si nu e declarat nici disparut, mort sau decazut din drepturi.
Faceti o vizita la autoritatea tutelara si la dgaspc, poate gasiti o rezolvare.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

testul de paternitate costa si procesul dureaza.
in ce priveste tutela, e o problema ca are tata in certificat si nu e declarat nici disparut, mort sau decazut din drepturi.
Faceti o vizita la autoritatea tutelara si la dgaspc, poate gasiti o rezolvare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi copil nerecunoscut Alexandraa12 Alexandraa12 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Dpdv legal, tatal meu nu m-a \"recunoscut\" niciodata (in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)