avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate Augusta2018

Activitate Augusta2018

Multumesc mult! Sa inteleg ca zilele de concediu reprezinta drepturi in natura?
Intr-un contract colectiv de munca al unei institutii publice pot fi inserate drepturi care exced prevederile legale, ma refer in concret la mai multe zile de concediu sau la mai multe zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie decat cele stabilite prin HG 250/1992?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Concediu de odihna bugetari
Multumesc pentru raspunsuri. Scuze ca insist, dar atunci prevederea art. 4 alin. 1 la ce se refera?

ART. 4
(1) Vechimea în munca ce se ia în considerare la determinarea duratei concediului de odihnă este aceea pe care salariaţii o implinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul, stabilita potrivit Legii nr. 3/1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat şi asistenţa sociala."
Răspuns la discuția Concediu de odihna bugetari
Cu tot respectul, dar care este baza legala?
In luna septembrie 2018 am implinit 15 ani de vechime in munca. Consider ca, potrivit prevederilor art. 4 alin. 1 din HG 250 /1992 actualizata, ar trebui, la nivel de an 2018 sa am 25 zile de concediu de odihna. Colegele de la resurse umane, insa, imi spun ca raman tot la 23 de zile motivat de faptul ca pana in septembrie concediul se calculeaza aferent vechimii de pana la 15 ani iar din octombrie, aferent vechimii de peste 15 ani, deci raman la 23 de zile.
Imi puteti spune, va rog, unde este gresala, iar daca am dreptate ce pot face pentru a beneficia de prevederile legale?
Daca am beneficiat in anul 1999 de ajutor de integrare profesionala conform Legii nr. 1/1991, pot valorifica respectiva perioada la trecerea intr-o treapta superioara de salarizare? As avea 15 ani vechime. Dar la calcularea zilelor de concediu? Mentionez ca sunt bugetara.
Multumesc frumos!