avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de integrare profesionala reprezinta vechime ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de integrare profesionala reprezinta vechime in munca?

Daca am beneficiat in anul 1999 de ajutor de integrare profesionala conform Legii nr. 1/1991, pot valorifica respectiva perioada la trecerea intr-o treapta superioara de salarizare? As avea 15 ani vechime. Dar la calcularea zilelor de concediu? Mentionez ca sunt bugetara.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 9 Octombrie 2018
In cazul in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj intr-o anumita perioada de timp, acea perioada va fi considerata vechime in munca numai daca drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art. 15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj sau de integrare profesionala constituie vechime in munca."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog, perioada iulie 1991-septembrie 1993, in care ... minval minval Buna seara. Va rog, perioada iulie 1991-septembrie 1993, in care salariatul a beneficiat de șomaj conform Legii nr.1 /1991, constituie vechime in munca ? ... (vezi toată discuția)
Ordonanta se considera vechime in munca? giorgio24 giorgio24 Cind sa inchis fabrica unde am lucrat am primit 1 an ordonanta si dupa aia somaj.Intrebarea mea este daca acel an de ordonanta se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Contribuție somaj la pensie GigiH GigiH În carnetul de munca în perioada de șomaj e trecuta o valoare, dar în decizia de pensionare in dreptul șomajului ca valoare este \"zero\". (vezi toată discuția)