avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de integrare profesionala reprezinta vechime ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de integrare profesionala reprezinta vechime in munca?

Daca am beneficiat in anul 1999 de ajutor de integrare profesionala conform Legii nr. 1/1991, pot valorifica respectiva perioada la trecerea intr-o treapta superioara de salarizare? As avea 15 ani vechime. Dar la calcularea zilelor de concediu? Mentionez ca sunt bugetara.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 9 Octombrie 2018
In cazul in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj intr-o anumita perioada de timp, acea perioada va fi considerata vechime in munca numai daca drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art. 15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj sau de integrare profesionala constituie vechime in munca."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog, perioada iulie 1991-septembrie 1993, in care ... minval minval Buna seara. Va rog, perioada iulie 1991-septembrie 1993, in care salariatul a beneficiat de șomaj conform Legii nr.1 /1991, constituie vechime in munca ? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , în anul 1992 în martie am.intrat în șomaj. Și ... Mariana.marinescu0 Mariana.marinescu0 Bună ziua , în anul 1992 în martie am.intrat în șomaj. Și am avut pina în martie 1993 . ( un an ) este considerata vechime ? Cu ce ma ajuta la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta se considera vechime in munca? giorgio24 giorgio24 Cind sa inchis fabrica unde am lucrat am primit 1 an ordonanta si dupa aia somaj.Intrebarea mea este daca acel an de ordonanta se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)