avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate Gliterunicorn

Activitate Gliterunicorn

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: vecinul meu are asteriala de 1,2 m latime, pe toata lungimea casei la mine in curte. Casa asa a cumparat-o de la fostul proprietar care a facut-o fara acordul nostru. Cu fostul proprietar nu ne-am putut intelege in privinta aceasta si intre timp a decedat si succesorii acestuia au vandut casa. Noul proprietar a cumparat-o in 2017 si de atunci a lasat-o in paragina. Acum vrea sa o renoveze, vrea 2 geamuri cu deschidere la noi in curte in ideea in care limita de proprietate este zidul casei lui. Cand a venit la noi pentru acordul geamurilor(pe care nu l-a avut), am deschis din nou subiectul cu asteriala care este pe proprietatea noastra, nici acolo nu ne-am inteles. Ideea este ca, am vrea sa facem un prim pas si anume sa il notificam in scris cu privire la acea asteriala cu latimea de 1,2m pe proprietatea noastra dar nu stim cum am putea afla adresa de domiciliu a proprietarului. Fiind date cu caracter personal nu stim cum am putea intra in poseia acesteia legal.
Răspuns la discuția SCHIMBARE ADMINISTRATOR SRL
Multumesc .
Buna ziua,
Tatal meu are o societate de mai bine de 20 ani in care este unic administrator si vrea sa iasa din SRL si sa intru eu in locul lui . Partea cu inlocuitul dlui ca administrator nu pare sa fie asa de complicata dupa spusele celor de la ONRC , dar , as vrea sa stiu cum ar putea in mod legal , sa isi retraga banii din contul societatii si sa isi treaca cladirile de pe societate pe numele lui , inainte de intrarea mea in societate . Daca este posibil . Multumesc
Buna dimineata , societatea noastra detine mai multe spatii pe care le inchiriaza persoanelor juridice . Anul trecut am inchiriat 2 spatii unei firme de confectii cu 2 asociati un roman si un italian . In unul au sediul social si in celalalt au avut activitatea iar acum e depozit. Din luna iunie nu au mai platit chiriile . I-am notificat scris , verbal , cu anunt la sediu , pe mail. Au tot venit si au promis ca vor plati. Noi nu putem tine spatiile ocupate cu rau platnici atata timp cat avem cerere ptr acele locatii. Cercetand mai amanuntit am descoperit ca pe rolul tribunalului se afla acea firma in insolventa din luna februarie a anului curent . Noi nu am stiut ptr ca lichidatorul lor nu ne-a contactat si nici instanta . L-am contactat noi pe lichidator care ne-a spus ca trebuie sa ne inscriem la masa credala . Anul acesta aceasta firma a fost cautata de ANAF de nenumarate ori deoarece au datorii foarte mari . Lichidatorul ne spune ca nu avem voie sa intram in spatiile noastre pe care ei le-au inchiriat pana nu le elibereaza .Dar noi , in acest caz ce sa facem? Sa tinem spatiile blocate atata timp cat contractul lor a incetat pt neplata ? Avem voie sa le valorificam bunurile ca sa ne acoperim prejudiciul? Lichidatorul de ce nu a plecat cu documentatia de la sediu si de ce nu am fost informati despre aceasta procedura de insolventa ?
Am o hotărâre judecătorească prin care eu , mama am autoritate părintească exclusivă asupra fetiței. Tatăl munceste si locuiește pe teritoriul Marii Britanii , fapt pentru care in procesul de custodie comună pe care mi l-a deschis si program de vizita imi cere sa ii pun fata la dispozitie de cate ori vine in tara , fără să ceară un program stabil de vizita , ceea ce eu nu pot sa fac deoarece fata merge la școală, are activități extrașcolare, pleacă în tabere si merge la concursuri de matematică și romana .

Martonze a scris:

Ce înţelegeţi dvs. prin "soţul mi-a cedat toate drepturile asupra minorei"? Întreb fiindcă , conform legii, autoritatea părintească nu se poate ceda. Aveţi vreo hotărâre judecătorească în acest sens? În funcţie de asta, răspunsul diferă.

Am deschis proces prin care am cerut autoritatea părintească exclusivă, el nu a vrut să se prezinte la nici o înfățișare dar a mers cu mine la mediere in timpul procesului , unde a fost de acord ca eu sa am custodie exclusiv. Am depus actul de mediere la următorul termen si instanta a luat act de actul meu de mediere . Da, am o hotărâre judecătorească de custodie exclusivă.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti custodie exclusiva va fi greu sa schimbe situatia.
Depinde si ce motive invoca si ce va dovedi.

Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile asupra minorei. Din 2012 până în prezent nu a avut decât 5 întâlniri cu fiica noastră si acelea mai mult la insistențele prietenilor . Familia lui nu a cautat-o niciodată. El nu s-a interesat deloc de ea , nu o suna nici de ziua ei , nimic. În sept anul acesta mi-a deschis proces pt custodie comună și program de vizita. Tin sa precizez faptul că în toți acești 6 ani fetiță a avut nevoie de consiliere psihologică, i-a căzut părul , a suferit foarte mult. Ea nici nu îl prea cunoaște. El face toate astea ca sa imi faca mie rau nu ca l-ar interesa copilul. Ce șanse are să obțină din nou custodia comună? Multumesc .