avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate Bastiahos

Activitate Bastiahos

Bună ziua!
A fost făcută o sesizare cu privire la faptul că aș fi făcut mai multe infracțiuni, intocmindu-se un dosar penal. A fost începută urmărirea in rem, dar nu a fost continuată față de persoană, întrucât dosarul a fost clasat (fapta nu există)
Întrebarea mea este dacă am dreptul la consultarea dosarului, eu neavând practic nicio calitate în acesta.
Mulțumesc!
Avem soții A și B, aflați în proces de divorț, dar deocamdată au o casă comună, ambii fiind proprietari. Nu e stabilit ce și cât e al fiecăruia, totul e la comun.
Apare persoana C, care intră în casă cu acordul lui A, dar cu refuzul lui B.
Este vreo faptă aici?
Din 25.05.2018, art. 101, alin. 1 pct. 11 spune că se sancționează, cu clasa a treia de sancțiuni, deficiențele majore ale sistemului de iluminare. Nu am găsit un prag între ceea ce se consideră major și ce nu este, dar intrebarea mea este alta: nu se sancționează defecțiunile minore la iluminare? Pentru un bec ars, se consideră problemă majoră și se reține certificatul de înmatriculare? Nu mai este considerată abatere?
Mi se pare aiurea să ți se ia talonul pentru un bec, dar nici să nu fie considerată abatere nu mi se pare logic.

PS: art. 147 pct. 3 din regulament spune de obligația conducatorului de a verifica sistemul de lumini, dar nu este prevăzută vreo sancțiune pentru acest punct, spre deosebire de celelate 5 puncte din cadrul aceluiași articol.