avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate camina23

Activitate camina23

Răspuns la discuția revenire din cic
Am dat cererea la semnat cu specificarea datei de intoarcere si cu mentiunea ca prefer sa nu lucrez in week-end-uri si nici pe tura de noapte. Sa vedem daca imi aproba cererea.
Eu nu am inteles o chestie pot lucra cu jumatate de norma sau 6 ore?
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția revenire din cic
Am si eu o intrebare. Daca angajatorul spune ca in contractul colectiv de munca la nivel de societate nu este aplicabil contractul colectiv la nivel national, respectiv acel art 17, ce facem?
Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Acest articol este extras din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007 - 2010.
Cat priveste programul cu jumatate de norma:
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
Ce spuneti de acest lucru?
Pot face cerere de program preferential sau tb sa ma supun politicii companiei?
Pana la implinirea varstei de 2 ani a bebelusului vreau sa ma reintorc la serviciu. Intrebarile mela ar fi:
1. Pot face cerere pentru a lucra doar de luni pana vineri si pe program de zi, avand in vedere ca in institutia al carei angajat sunt se lucreaza si in week-end-uri si pe durata noptii. (Conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2007-2010. Art 17)
2. Pot lucra cu jumatate de norma daca nu beneficiaza copilul de cresa, pana la implinirea varstei de 6 ani? (trimitere la acelasi articol)
3. Angajatorul poate acorda in numerar contravaloarea tichetelor de cresa, daca nu duc bebelusul la cresa?

Va multumesc anticipat.